Марш Героїв у Харкові. Тисячі активістів прийшли на площу, у госпіталь та до готелю (ФОТО, ВІДЕО)

15.10.2014 07:53 Влада
Від двох до трьох тисяч людей взяли участь в харківському марші в пам'ять воїнів Української повстанської армії і тих військових, що загинули у зоні антитерористичної операції на Донбасі.

Такі дані озвучила керівник відділу громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області Наталія Захарова.

Хода центром міста стартувала ввечері у вівторок на площі Конституції. Учасники акції пройшли по вулиці Сумській до площі Свободи. Члени полку «Азов» - організатори маршу - разом з бійцями добровольчих батальйонів і міліціонерами охороняли порядок під час ходи. І хоча організатори заборонили використання балаклав і петард, умови акції виконали не всі.

Під час проходу по вулиці Сумській в руках вони несли свічки, прапори України, батальйону "Азов" і "Правого сектора". 


"Хода пройде без провокацій", - заявив координатор заходу від батальйону "Азов". Він також звернувся до учасників ходи з проханням не кидати петарди і відкрити облмччя.

"Сьогодні свято, тому провокацій не повинно бути", - підкреслив координатор.

Йдучи по Сумській, учасники акції скандували нецензурні вислови про президента Росії Володимира Путіна і, незважаючи на заборону, кидали шашки. Координатори заходу зробили їм зауваження.

Близько 19.20 учасники заходу прийшли до пам'ятника Леніну, де провели мітинг в пам'ять про загиблих в АТО. Біля пам'ятника була викладена зі свічок фраза "Героям слава".


Близько 20.00 учасники ходи (кілька сотень чоловік) прийняли рішення рушити до військового госпіталю, де лежать військові, поранені в АТО. Там учасники зупинилися і кричали "Дякуємо!" і "Вітаємо!". Координатори акції закликали учасників мітингу голосно не кричати. У відповідь пацієнти госпіталю махали руками з вікон.


Після візиту до госпіталю близько 100 активістів попрямували по проспекту Леніна до готелю National. Біля готелю вони палили димові шашки, проспект був в диму.


Акція завершилася без пригод.

Автор: Администратор сайта