Міська рада звернулася до Порошенка: у Харкові стало небезпечно

23.01.2015 12:00 Влада
Депутати Харківської міськради проголосували текст звернення до Президента сьогодні в ході позачергової сесії.

У зверненні до Президента України вказується, що на вулицях міста групи молодих людей із застосуванням холодної зброї та вибухових пристроїв відкрито порушують громадський порядок, нехтують правилами суспільної поведінки і моралі, відверто принижують честь і гідність громадян. 

«Таке становище викликане, насамперед, ослабленням протидії органів правопорядку проявам екстремізму і вседозволеності. На сьогоднішній день у Харкові міліція позбавлена можливості забезпечити спокій і лад у місті через наявність подвійних стандартів. Дії одних - це патріотизм, а такі ж дії інших - кримінально каране діяння. Більшість адміністративних правопорушень і кримінальних злочинів проти громадського порядку та безпеки, майна і здоров'я громадян здійснюються в присутності працівників міліції. Без належного реагування з боку правоохоронних органів залишаються і факти нападу на депутатів Харківської міської ради. Жителів міста Харкова органи правопорядку фактично залишили один на один з проявами екстремізму, вандалізму і дикості, яким не може бути місця в сучасному суспільстві», - говориться у зверненні.

«Викладене об'єктивно доводить, що всі заворушення в місті є організованими і мають на меті розхитати ситуацію до створення умов для соціального вибуху і масових протестів громадян», - підкреслюється у зверненні.

У зв'язку з тим, що ситуація, яка склалася в Харкові, може призвести до соціального вибуху і масових протестів, депутати Харківської міської ради звернулися до Петра Порошенка з проханням забезпечити в місті належний рівень охорони громадського порядку та безпеки його жителів.

«Харківська міська рада залишає за собою право самостійно, відповідно до Конституції та згідно з вимогами чинного законодавства, вжити заходів щодо забезпечення безпеки населення міста Харкова, роботи комунальних підприємств, установ та організацій, захисту життя, здоров'я та майна громадян від протиправних посягань, у тому числі шляхом ініціювання створення добровільних формувань суспільного самозахисту», - зазначено у зверненні депутатського корпусу Харківської міської ради до Президента України.

Автор: Администратор сайта