Мітинг "Свободи" у Харкові просять заборонити або локалізувати

05.06.2015 11:48 Влада
www.unian.net www.unian.net
Міська влада не змогла переконати представників політичної партії скасувати ходу і мітинг центром Харкова, тому справу передали у суд.

Заявку до міської ради подала Харківська обласна організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Захід заплановано на завтра, 6 червня.

Зокрема, представники ВО «Свобода» заявили про проведення маршу соціальної справедливості завтра, 6 червня. Учасники акції планують пройти ходою від пл. Свободи по вул. Сумськый до пл. Конституції і провести там мітинг.

Міська влада виступила проти проведення ходи. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 5 червня, на засіданні погоджувальної комісії Харківського міськвиконкому.

В ході засідання комісії заступник Харківського міського голови Ігор Терехов повідомив, що до міської ради надійшли офіційні листи СБУ і МВС з інформацією, згідно з якою в Харкові діють організації, які мають намір дестабілізувати обстановку в місті, під час ходи можливі провокації і теракти, повідомляє прес-служба міськради.

Міська рада разом з правоохоронцями намагалися переконати керівників громадської організації не проводити ходу через загрозу терактів, але вони не почули аргументів правоохоронців. За підсумками засідання погоджувальна комісія прийняла рішення передати клопотання про недопущення проведення ходи до суду, де і буде прийнято остаточне рішення.

У той же час міська рада та правоохоронні органи не проти проведення з 12:00 до 15:00 мітингу на пл. Конституції.

Нагадаємо, на травневі свята у центрі Харкова відбулися сутички між представниками організації "Трудова Харківщина" та "Громадської варти". Того разу обійшлося сутичками.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта