Найцікавіші порушення на виборах. Версія міліції та коментар ХОДА

25.10.2015 19:56 Влада
Голова ХОДА Ігор Райнін заявив, що в цілому вибори на Харківщині пройшли без системних порушень і скандалів, які прогнозувалися.

За словами губернатора, правоохоронці сьогодні порушили п’ять кримінальних проваджень, що стосувалися ходу голосування: два в районах області і три в Харкові.

Як зазначив виконувючий обов’язки голови УМВС України в Харківській області Ігор Назаренко, впродовж дня правоохоронцям надійшло 75 повідомлень, що стосувалися виборчого процесу. З них п’ять мали ознаки злочину.

Перше – це пропажа печатки на дільниці в Харкові. Ще два стосувалися нанесення тілесних ушкоджень. Так, у Харкові на одній з дільниць пенсіонерка побилася зі спостерігачем через те, що її не пускали голосувати. А все тому, що бабцю з подругою на дільницю підвіз знайомий чоловік. Спостерігач же запідозрила організований підвіз виборців. Інший конфлікт стався у Дзержинському районі – там побилися кандидат від партії «Самопоміч» і волонтери, які допомагали виборцям похилого віку підніматися сходами на дільницю. Кандидату здалося, що волонтери таким чином впливають на вибір пенсіонерів. 

Ще два випадки порушення порядку голосування стосувалися спроб підкупити виборців: у Богодухівському районі пропонували по 20 грн за голос за кандидата в сільраду, а в Чугуївському підкупали алкоголем і бутербродами.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта