Підтримка армії, потік біженців, "ХНР". Харків'яни визначилися, кого підтримувати

24.12.2014 07:28 Влада
Харків'яни у більшості підтримують статус свого міста в складі України та дії армії на Донбасі.

Про це свідчать результати дослідження громадської думки "Конфлікт на Донбасі очима харків'ян", проведеного компанією "Український соціологічний стандарт".

Зокрема, категорично проти створення в Харкові "народної республіки" на кшталт луганського чи донецького аналога виступають 55,1 % харків'ян. Іще 27,2 % висловилися стримано негативно з цього приводу. Скоріше готові підтримати т. зв. "ХНР" лише 7,1 % жителів міста. Переконаними ж прихильниками сепаратистського утворення є 2,8 % харків'ян. Іще 7,8 % респондентів не змогли відповісти на це запитання.

На запитання, яким буде адміністративно-територіальний статус міста Харкова через 5 років, 69,7 % опитаних відповіли: "обласний центр у складі України". За такий точно статус, але у складі Росії, висловилися 5,1 %. Інший варіант обрали 9,2 % респондентів. Вагалися з відповіддю 16 % харків'ян. У збройному конфлікті на Донбасі 59,8 % опитаних мешканців міста підтримують українську армію. 20,7 % не підтримує нікого, а збройні формуванні "ДНР" і "ЛНР" підтримують лише 7,2 % харків'ян. Ще 12,3 % учасників опитування не визначилися.

Польовий етап дослідження проходив у Харкові 15-17 листопада. Опитано 1078 харків'ян за 2-рівневою квотною вибіркою згідно з районом проживання, статтю та віком. Теоретична похибка вибірки не повинна перевищувати показник  у 3 %. "Опитування показало, що в Харкові так чи інакше переважають жителі, які стоять або на однозначно, або на помірно проукраїнських позиціях", - підсумував керівник проектів компанії "Український соціологічний стандарт" Денис Под'ячев.

Джерело: ТСН
Автор: Администратор сайта