Спроба штурму ХОДА провалилася, зранку рух Сумською відновлено

09.04.2014 06:49 Влада
http://ua.112.ua/ http://ua.112.ua/
Ввечері 8 квітня проходив мітинг проросійськи налаштованих активістів під будівлею Харківської облдержадміністрації.

У ньому брали участь більше тисячі чоловік. Кордон міліції стояв не півколом біля входу в адміністрацію, як це було раніше, а шеренгою на тротуарі вздовж проїжджої частини, мітингувальники займали проїжджу частину вулиці Сумської.

Читайте також: Антитерористична операція у Харкові: 70 мітингувальників поклали на підлогу (ФОТО)
                      ХОДА після пожежі. Розруха, бруківка та шини просто у кабінетах (ФОТО)
                      Проросійський мітинг у Харкові триває (ФОТО)
                      Проросійські мітингувальники заблокували автобус з міліцією (ВІДЕО)
                     
До старих вимог мітингувальників - про проведення в області референдуму з федералізації - додалася вимога про звільнення затриманих вночі активістів.

Група приблизно з 200 чоловік кинулася з площі Свободи до воріт обладміністрації з боку вулиці Мироносицької, проте їх встигли закрити. Вони скандували «Росія», «Харків - російське місто», «Фашисти». Зброї в руках нападників не було, на деяких з них - маски.

Серйозної спроби штурму воріт не було, кілька активістів почали розхитувати чавунний сегмент забору, щоб вирвати його із забетонованої опори, проте незабаром припинили це робити.

9 квітня вранці станом на 8:20 мітингувальників на площі немає, будівля Харківської облдержадміністрації міліцією не оточена. Близько десятка міліцейських автомобілів і кілька десятків правоохоронців стоять на площі біля Палацу дитячої та юнацької творчості.

Вікна в будівлі обладміністрації, в яких у ході подій минулої ночі вибили скло, закладені фанерою. Рух транспорту по вулиці Сумській, який учора був заблокований, відновлено.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта