Вибори у парламент: опозиційні партії створюють "коаліцію миру"

10.09.2014 09:35 Влада

Опозиційні політичні сили та громадські організації підписали меморандум про об'єднання для участі на виборах в Раду - таке рішення було прийнято в ході круглого столу «Мир. Стабільність. Відродження», що пройшов 9 вересня в Києві.

Як повідомив голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін, опозиційний блок планує протягом тижня провести форум, на якому буде створено об'єднання опозиційних сил.

На круглому столі було підписано меморандум, в якому її учасники задекларували об'єднання «всіх конструктивних сил у складі об'єднаної опозиції, куди повинні увійти політичні партії, громадські організації і профспілки». Крім того, Сергій Ларін запропонував створити в рамках об'єднання комітет захисту від політичних переслідувань і комітет зі збору істинної інформації про кількість загиблих, покалічених і зниклих без вести в ході АТО на Донбасі.

«Ми готові запропонувати альтернативу нинішній владі, створити команду професіоналів з числа розважливих людей, які розуміють, що в основі творчої праці, спрямованого на оздоровлення суспільства, повинен лежати головний принцип - єдність. Ми створимо «коаліцію світу» і кинемо виклик партіям війни. Ми готові йти на вибори, перемагати, брати на себе відповідальність за порятунок країни та її економіки», - йдеться в меморандумі.

Учасники круглого столу дійшли висновку, що вибори до Верховної Ради стануть останньою можливістю зберегти країну єдиною. Саме парламент має стати «точкою зборки» України - тим місцем, де вона може і повинна об'єднатися, але це буде можливо тільки за умови представництва всіх регіонів країни.

«Вже сьогодні велика загроза того, що Схід України не отримає свого представництва в законодавчій гілці влади, і захищати інтереси мільйонів виборців буде нікому. А це посилить ризик на втручання в життя цих регіонів зовнішніх агресивних сил і прискорить розвал нашого суспільства », - констатували учасники круглого столу.

У заході взяли участь директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв, директор Аналітичного центру «Нова соціальна та економічна політика» Ірина Акімова, політологи Вадим Карасьов, Кость Бондаренко, Ігор Попов, письменник і громадський діяч Борис Олійник, представники профспілкових та громадських організацій , експерти та аналітики.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта