Чи може перевізник скасувати маршрут через нерентабельність

30.01.2021 14:30 Корисно
фото: gortransport.kharkov.ua фото: gortransport.kharkov.ua
Як пояснив адвокат Роман Чумак, відповідно до Закону України «Про транспорт», Державне управління в галузі транспорту має забезпечувати своєчасне, повне і якісне задоволення потреб населення України в транспортних перевезеннях.

За словами адвоката, підприємства транспорту мають право визначати термін і графік перевезень, призначати регулярні та додаткові рейси і маршрути перевезень.

– Внесення змін постійного характеру до маршруту (продовження, скорочення, зміна шляху проходження між зупинками), введення або виключення зупинок та/або зміна графіка руху можуть здійснюватися на міських і приміських маршрутах, але не через економічні проблеми, – наголосив Роман Чумак.

Жителі сіл Красноградської громади залишилися без автобусного сполучення 

Він також зауважив, що водій автобуса не має права і можливості змінювати маршрут і графік руху, а також відмовляти пасажирам в обслуговуванні, крім передбачених законодавством конкретних винятків – стихійне лихо, епідемії, епізоотії – або іншої надзвичайної ситуації.

Тож, якщо ви стали свідком такої поведінки, адвокат рекомендує запам’ятати дату, час, номер машини і передати цю інформацію в інформаційно-диспетчерську службу «15-62» або безпосередньо звернутися зі скаргою до Департаменту транспорту Харківської області за номером: (057) 760 75 19, і далі Державне управління в галузі транспорту буде вирішувати цю проблему.

На Харківщині подорожчає проїзд у автобусах