У Фельдман Екопарк пройде день людей з особливими потребами

31.10.2018 17:25 Корисно
Фото: feldman-ecopark.com/ Фото: feldman-ecopark.com/
Засновник мультикомплексу, народний депутат Олександр Фельдман закликав громадян всієї країни підтримати ініціативу і зробити її загальнодержавною.

Фельдман Екопарк наступної неділі, 4 листопада, буде відданий особливим гостям: він відкриє свої двері в першу чергу для дітей і дорослих з особливими потребами, а також для всіх, хто потребує реабілітації, психологічної та фізичної.

– Ми хочемо, щоб вони відчули себе особливими бажаними гостями, а не людьми, які в чомусь обмежені. У Фельдман Екопарк їм раді завжди, а в цей день ми зробимо все для того, щоб умови перебування в Соціально-гуманітарному мультикомплексі були для них максимально зручними, і ніщо не заважало комфортному відпочинку, спілкуванню з природою і пізнання нового. Всіх, кому погано, кому необхідна психологічна розрядка і фізична реабілітація, ми запрошуємо відчути на собі цілющу силу природи і спілкування з братами нашими меншими, а також познайомитися з кращими сучасними психореабілітаційними методиками, – зазначив засновник Фельдман Екопарк, народний депутат Олександр Фельдман. – У Конгресі США я став свідком впровадження проекту для людей зі слабким зором і був вражений тим, з якою великою увагою і турботою до цих людей він був організований. В Україні таких заходів, безкоштовних, зручних і цікавих для людей, поки гостро не вистачає. Хотілося б, щоб нашу ініціативу підхопили по всій країні, запрошую всіх небайдужих людей об'єднатися і разом робити добрі справи. Нехай і в нашій рідній Україні з'явиться такий загальнонаціональний проект, ініційований громадянським суспільством.

З особливими гостями в цей день працюватимуть фахівці різних напрямків, які зроблять їх перебування в мультикомплексі цікавим і різноманітним. Відповідно до потреб різних груп будуть організовані екскурсії по безбар'єрному контуру, із сурдоперекладом, а також спеціальна програма для людей з вадами зору.

Адміністрація Фельдман Екопарк просить підтримати цей проект всіх відвідувачів мультикомплексу і бути особливо уважними до його особливих гостей, на роботі з якими в цей день буде сфокусована діяльність Екопарку.
– Разом ми створимо не тільки комфортні умови для дітей і дорослих з особливими потребами, а й ту атмосферу інклюзії, яка необхідна для їх повноцінної соціалізації, – підкреслюють в Екопарку.
Надалі особливі дні для особливих людей проводитимуться регулярно.

Нагадаємо, що робота з людьми з особливими потребами є одним з основних напрямків роботи Фельдман Екопарк з моменту його заснування. З 2013 року в його структурі працює Центр психосоціальної реабілітації, фахівці якого за допомогою сучасних методик, зокрема екотерапії і анімалотерапії, надають допомогу дітям і дорослим з різними захворюваннями і розладами. Крім того, інклюзивні заняття проводяться в Дитячій еколого-натуралістичній академії Фельдман Екопарк, а влітку в Оздоровчо-освітньому дитячому таборі організовуються спеціальні зміни.