Українським благодійникам стали більше довіряти — Олександр Фельдман

27.09.2018 17:07 Корисно
Фото: прес-служба Фонду Олександра Фельдмана Фото: прес-служба Фонду Олександра Фельдмана
Таку точку зору висловив 27 вересня на Business Wisdom Summit 2018 у Києві народний депутат України, засновник Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана» Олександр Фельдман.

На його переконання, уже зараз можна говорити про інший підхід і ставлення до благодійників.

Головне, що кількість людей, які займаються благодійністю, зростає. За даними соцопитування, проведеного в лютому 2018-го, 70 % українців протягом останнього року так чи інакше надавали допомогу нужденним. Це дає нам шанс зробити так, що дуже скоро благодійність у нашій країні стане масовою, сприйняття її в суспільстві повністю зміниться, —  підкреслив меценат Олександр Фельдман.

Він представив учасникам саміту ключові проекти, створені на базі Соціально-гуманітарного мультикомплексу Фельдман Екопарк, на підтримку яких зараз концентрує свої зусилля Фонд Олександра Фельдмана:

  • Центр психосоціальної реабілітації
  • Центр порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин «Добрий будинок»
  • Центр реабілітації кажанів
  • Всесвітній відкритий фонд реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR).


За словами Олександра Фельдмана, ідея, закладена в Соціально-гуманітарному мультикомплексі Фельдман Екопарк і пов'язаних із ним проектах, — в об'єднанні різних напрямків. Це і психосоціальна реабілітація дітей та дорослих, і порятунок тварин, і збереження рідкісних видів флори і фауни України і робота з соціально незахищеними верствами населення, і багато іншого.

— Держава не завжди може оперативно і адекватно реагувати на виклики. І не тільки наша держава. Тут з'являється місце для громадянського суспільства, громадських організацій, меценатів. Теми, які ми розвиваємо, знаходяться самі, виходячи з викликів часу, і тісно переплітаються між собою, — підкреслив меценат. — На жаль, благодійність в Україні поставлена в непрості умови. Відсутнє законодавство, яке б заохочувало людей займатися меценатською діяльністю, як, наприклад, у США або в ряді європейських країн. І системні благодійники поки часто не зрозумілі.

Читайте також: Місцеве самоврядування та органи державної влади показали результати діалогу