Андрій Лунін уперше в сезоні зіграв за мадридський «Реал»

06.01.2022 13:00 Спорт
Фото: TWITTER.COM/REALMADRID Фото: TWITTER.COM/REALMADRID
Уродженець Краснограда Харківської області захищав ворота королівського клубу у матчі Кубка Іспанії.

5 січня відбувся матч Кубка Іспанії між «Алькояно» з третьої іспанської ліги та мадридським «Реалом», в основному складі якого вийшов український воротар, уродженець Краснограда Андрій Лунін. Для українця матч став другим у складі «Королівського клубу». Перша гра в «основі» також була проти «Алькояно», у зв’язку з чим головний тренер мадридців Карло Анчелотті перед матчем навіть пожартував, що «у Луніна абонемент на матчі проти цієї команди».

Минулого разу протистояння з «Алькояно» для Луніна та «Реала» завершилося сенсаційною поразкою 1:2, тож гра 5 січня повинна була стати для «Королівського клубу» реваншем.

Цього разу мадридці вийшли на матч основним складом, окрім воротарської позиції, яку зайняв замість бельгійця Куртуа українець Лунін. Простої гри для фаворита не вийшло і цього разу: команда з третьої іспанської ліги тиснула на іменитих візаві і могла першою забивати, але на останньому рубежі впевнено діяв наш земляк. Андрій перевів через поперечину небезпечний постріл супротивника , забрав м’яч до рук (хоч і з деяким запізненням через непорозуміння з Марсело) після подачі кутового, зафіксував постріл-навіс суперника до штрафного майданчика та відбив за межі поля дальній удар гравця «Алькояно». Лише інколи Лунін допускав незначні помилки у грі ногами під тиском опонентів.

Читайте також: Крізь красноградське терня до мадридських зірок. Шлях успіху воротаря Андрія Луніна

Команда українця забила під кінець першого тайму зусиллями Мілітао і пішла на перерву лідером.

Друга половина зустрічі проходила у спокійному темпі, і Лунін майже не вступав у гру, але «Реал» все одно пропустив гол. Прекрасний удар вийшов у Дані Веги: гравець «Алькояно» закрутив м’яч у дальній верхній кут мадридських воріт, і Андрій, хоча і торкнувся «круглого» самими кінчиками пальців, урятувати команду не зміг.

Але «Реал» на правах фаворита довів гру до переможного кінця, забивши ще двічі: на 77-й хвилині відзначився Асенсіо, а на 79-й – Іско.

За свою гру Андрій отримав від аналітичного сайта SofaScore оцінку 6,9 бала, випередивши своїх колег по «Реалу» Начо, Давіда Алабу (по 6,6) та Маріано Діаса (6,5). Середня оцінка гравців команди при цьому склала 7,01 бала.

Джерело: sofascore.com

За 90 хвилин Андрій пропустив один гол, здійснив три сейви, в тому числі один після удару з-за меж штрафного майданчика, та зробив шість точних передач (26 % точності).

Гру українця в цьому матчі високо оцінив тренер «Реалу» Карло Анчелотті:

– Лунін дуже добре грав на лінії воріт, але кілька разів помилявся у пасах ногами. Мені подобається голкіпер, який надійно діє на «стрічці» воріт, а гру ногами ми можемо виправити. Звичайно, Андрій здатен стати кращим, якщо буде грати частіше. Я не кажу, що в Кубку Іспанії буде грати лише Лунін, але і не говорю, що всі ігри чемпіонату – власність Куртуа, – передає слова італійця іспанська «Marca».

Автор: Михайло Татарінов