Безкомпромісна боротьба в Суперкубку Харківщини з футболу. Коментарі тренерів (ФОТО)

05.05.2016 14:28 Спорт
Фото автора Фото автора
Третій раз поспіль за Суперкубок Харківської області сперечалися харківський “ЕВМ” і зачепилівський “Колос”.

Якщо попередні два Суперкубки розігрувалися в Люботині і Харкові, то на цей раз матч найсильніших колективів області відбувся у Зачепилівці. Що, зрозуміло, було для місцевої команди великим плюсом у вигляді підтримки рідних вболівальників.

Дебют поєдинку, як і весь матч в цілому, пройшов у рівній, безкомпромісній грі. Суперники протягом усієї зустрічі обмінювалися небезпечними атаками і давали бій опоненту на кожній ділянці поля.

Відкрити рахунок вдалося номінальним гостям. Олександр Холодков результативно замкнув навіс партнера з кутового. Але підопічним Сергія Осадчого вдалося все повернути на круги своя ще до перерви: Єгор Коваленко вдало замкнув дальню штангу.

Після перерви гра на полі не змінилася: обидві команди з усіх сил боролися за бажану перемогу, проте вдалося це зробити місцевим футболістам. І знову зачепилівці провели свій бажаний гол зі “стандарту”:  Роман Сахно виконав навіс зі штрафного, а Давид Акопян, що вийшов на заміну, вколотив м'яч у верхній кут воріт Зінченка. У час, що залишився, а його було з урахуванням компенсованого близько 10 хвилин, вболівальники очікували побачити фінальний штурм від харків'ян. Але, всупереч очікуванням, зачепилівці були ближче до третього м'яча, ніж харків'яни до другого. Але “Колос” розтринькав свої вірні моменти.
2:1 – завдяки цієї перемозі третій раз поспіль Суперкубок Харьківщини дістається зачепилівцям.

За словами головного тренера “ЕВМ” Сергія Осадчого, програла харківська команда через втрату концентрації на розіграшах “стандартів”.

– На полі була рівна гра, все йшло до нічийного результату, але у найвідповідальніший момент, на розіграшах “стандартів”, ми втрачали концентрацію, за що й поплатилися Суперкубком. А безпосередньо зміст самої гри можу оцінити як задовільний, – ділиться враженнями про матч Сергій Осадчий. - Чому в кінці не пішли на фінальний штурм? Все просто: я їм не дозволяю грати у так звану навалу. Незважаючи на те, який рахунок на табло, мої футболісти все одно намагаються розігрувати м'яч, а так бездумно бити м'яч у штрафний майданчик я їм категорично забороняю. Ми завжди повинні грати у футбол, який буде приносити задоволення як нам, так і глядачам.

А коуч зачепилівського колективу Сергій Соловйов, в свою чергу, залишився дуже задоволенимй як результатом, так і грою своєї команди.

– Для половини команди ця гра була першою офіційною в футболці “Колоса”. І я дуже задоволений, що, недивлячись на це, всі футболісти без винятку виконали установку на гру. Були моменти коли "ЕВМ" добре контролювала м'яч, але хлопці перетерпіли. Перед грою ми активно награвали “стандарти”, завдяки яким нам і вдалося  перемогти, – розповідає Сергій Соловйов. - Суперкубок це, звичайно, не перемога в чемпіонаті, але завжди приємно долати таких сильних опонентів, як “ЕВМ”, і в даному випадку трофей, як приємний бонус, до перемоги в настільки принциповому матчі.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта