Донецько-андалусійське протистояння: сюжет дев'ятирічної давності повторюється

29.04.2016 07:20 Спорт
Фото: football.ua Фото: football.ua
Тільки цього разу перша зустріч команд відбувалася не в Іспанії, а в Україні.

Донецький "Шахтар" і андалусійська "Севілья" через дев'ять років знову перетнулися у плей-оф Ліги Європи. Незважаючи на таку велику перерву між їх останньою баталією, розвиток подій у їх зустічі практично не змінився.

Півзахисник іспанської команди Вітоло вривається у володіння “гірників” і ударом “в будиночок” П'ятова змушує капітулювати кіпера зб. України. Зараз Вітоло трохи випередив сценарій першої зустрічі дев'ятирічної давності. Півзахисник забив на 6-й хвилині, а тоді Марті розписався у донецьких воротах двома хвилинами по тому.
В обох випадках це не засмутило ”гірників”, які зуміли не тільки зрівняти рахунок, але й вийти вперед. Тоді це робили Хюбшман і Матузалем, а зараз за це взялися Марлос і Степаненко.

Як і в матчі дев'ятирічної давності в останню п'ятнадцятихвилинку “гірники” почали підсідати, чим тоді скористався колектив Хуанде Рамоса, а зараз і Унаї Емері. Хоча підопічні екс-тренера “Валенсії” відновили паритет на шість хвилин раніше, ніж це вдалося команді Рамоса. Але зробили це вони однаковим чином. Тоді пенальті на 88-й хвилині реалізував Мареска, а зараз на 82-й – Гамейро.

Історія повторюється, і якщо вона буде розвиватися подібним чином і надалі, то цілком можливо, що у повторній грі ми з вами станемо свідками воротарського рятівного гола на останніх хвилинах. Головне, щоб цей кіпер був у светрі “Шахтаря”, а не “Севільї”, як це було того разу.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта