Екстремальне мотошоу пройшло під Харковом (ФОТО)

08.08.2016 12:51 Спорт
Фото надане Золочівською РДА Фото надане Золочівською РДА
На місці покинутого кар’єру — траси з трамплінами. Замість лінивого пляжного відпочинку — екстремальне видовище. На Золочівщині пройшов другий етап обласного чемпіонату з мотокросу.

У Золочівському районі поки що нема своєї команди із мотоциклетного спорту, проте є підходяще місце для проведення змагань і завзяті спортсмени. Саме завдяки їх ініціативі та за підтримки районної влади  три роки тому тут було вперше організоване свято екстриму. Як розповів голова райдержадміністрації Ігор Гурін, місце для турніру обрали на території кар’єру цегельного заводу. Там і байраки з природними трамплінами є для змагань, і водойма для відпочинку гостей та глядачів.


Цього року районний турнір набув нового статусу — другий етап чемпіонату Харківської області

Захід був організований обласною федерацією мотоциклетного спорту і пройшов під патронатом голови ХОДА Ігоря Райніна. Перед початком змагань учасників та гостей чемпіонату підбадьорили керівники району, селища, депутати обласної ради.

- Змагання з мотокросу проводяться на Золочівщині вже втретє. Я радий, що цей видовищний вид спорту знайшов на моїй малій батьківщині своїх прихильників і шанувальників. Впевнений, що наша дружня підтримка надасть всім наснаги, вітер буде попутним, а результати високими, - сказав перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.  


Серед 64 учасників були чоловіки, жінки і навіть діти

Позмагатися із професіоналами мотоспорту Харківщини приїхали команди Дніпропетровської, Київської, Сумської, Запорізької областей.
- 12 дітей у віці до 9 років — об’єм двигуна їх мотоциклів 20-50 кубічних сантиметрів, у дітей до 12 років - 65 кубічних сантиметрів, - розповідає головний суддя змагань, відповідальний секретар Федерації мотоспорту Харківської області Олександр Шабалін. - Потім іде клас 85, потім — дорослі спортсмени на мотоциклах Cezet до 250 кубічних сантиметрів,  МХ-2, МХ-1 – 450 кубічних сантиметрів, а також мотоцикли з екіпажем.

 





В якості призів були кубки, медалі, грошова винагорода та заохочувальні призи від спонсорів
 

Подивитися на це видовищне дійство прийшли близько тисячі глядачів — як із Золочівського району, так і з інших районів області. Для них були організовані транспорт, харчування та зона відпочинку на водоймі.



Турнір з кожним роком набуває все більшого масштабу, тож організатори не збираються зупинятися на досягнутому. Як розповів голова РДА, є ідея зробити турнір у Золочеві міжнародним. Серед перших іноземців, яких запросили взяти участь у наступних змаганнях, — поляки. Таким чином у районі планують популяризувати цей вид спорту. Голова РДА припускає, що в районній ДЮСШ незабаром з’явиться секція мотокросу.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта