Еліна Світоліна не зуміла вийти в фінал Відкритого чемпіонату США

06.09.2019 11:35 Спорт
Фото: gettyimages.com Фото: gettyimages.com
Харків'янка відмінно провела цей US Open, зупинившись за крок від бажаного фіналу.

Сьогодні, 6 вересня, вночі Еліна Світоліна в півфіналі Відкритого чемпіонату США зустрічалася з 23-кратною володаркою титулів турнірів Великого шолома, легендарною американкою Сереною Вільямс.

Цей поєдинок українка розпочала добре, в першому геймі матчу заробила три брейк-пойнти, включаючи подвійний, однак жоден з них реалізувати харків'янка не змогла. Наступний гейм харків'янка також почала впевнено, заробивши шість геймболів, включаючи потрійний. Але і зараз не зуміла скористатися відмінним шансом виграти дебютний гейм у матчі і програла подачу. Потім тенісистки взяли по одній подачі, і рахунок був 4:1 на користь американки. Відмінний шанс повернутися в боротьбу за перший сет у Світоліної був у шостому геймі на подачі Серени. Світоліна заробила потрійний брейк-пойнт, але знову не зуміла реалізувати жоден з них, і в підсумку Вільямс збільшила відрив у партії до чотирьох геймів. Світоліна взяла свою подачу, проте в наступному геймі Серена Вільямс впевнено подала на сет, який виграла 6:3.

У другій партії Еліна Світоліна вже не зуміла повернутися в гру, програвши сет з великим рахунком 1:6.

Еліна Світоліна чудово провела цей Відкритий чемпіонат США, встановивши особисті і національні рекорди, проте зупинилася за крок від бажаного фіналу. А Серена Вільямс виходить у черговий, 10-й ювілейний, фінал Відкритого чемпіонату Америки, де зустрінеться з канадкою Б'янкою Андреєску.

Читайте також: Еліна Світоліна пройшла до півфіналу Відкритого чемпіонату США