Фінал Кубка України в Харкові закінчився серією пенальті

09.07.2020 10:56 Спорт
Фото: fcdynamo.kiev.ua Фото: fcdynamo.kiev.ua
«Футбольна лотерея» вийшла напруженою і довгою.

Вчора, 8 липня, на харківському ОСК «Металіст» відбувся фінал Кубка України з футболу. За трофей сперечалися київське «Динамо» та полтавська «Ворскла». Матч проходив без глядачів, хоча київський клуб просив пустити їх уболівальників на цю гру.

У цьому протистоянні кияни були абсолютним фаворитом поєдинку, втім полтавчани зуміли дати гідний бій підопічним Олексія Михайличенка. Більше того, саме полтавчани відкрили рахунок у зустрічі. Роман Степанюк вдало замкнув передачу з правого флангу – 0:1. Кияни відразу пішли вперед, створили кілька небезпечних моментів і на 28-й хвилині відновили паритет у зустрічі. Карлос Де Пена скинув головою на Беньяміна Вербича, який практично з лінії воротарського майданчика «розстріляв» ворота суперника – 1:1.

Читайте також: Чемпіонат Харківщини з футболу: перша перемога дебютанта

У другому таймі, на 70-й хвилині, кияни вийшли вперед. Другий м’яч динамівців забив Володимир Шепелєв, утім цей гол не зарахували через офсайд. В основний час команди сильнішого так і не визначили, і їх очікувало ще два тайми по 15 хвилин. Але і у додатковий час жоден з колективів відзначитися не зміг,  і справа дійшла до «футбольної лотереї».

У цій серії пенальті футболісти обох команд були вкрай влучними. Колективи пробили по п’ять ударів, і в серії зберігся паритет – 5:5. «Футбольна лотерея» перейшла в фазу, де будь-який промах може стати фатальним. І першими схибили футболісти «Ворскли», які починали серію. Вадим Сапай, який пробив восьмим, не зміг переграти голкіпера «Динамо» Георгія Бущана. Віталій Миколенко повинен був принести титул своїй команді, втім з його ударом упорався воротар «Ворскли» Дмитро Різник – боротьба продовжилася. Наступним до м’яча підійшов Володимир Баєнко, але він пробив вище. Кияни отримали другий шанс поспіль завершити серію пенальті, і цією можливістю вони скористалися. Артем Шабанов реалізував пенальті, завдяки якому кияни виграли трофей. Цей виграш для киян став 12-м у фіналах Кубка України.