Харківська область вийшла в лідери українського спорту

20.02.2024 21:34 Спорт
Фотоколаж: ХОВА Фотоколаж: ХОВА

Попри війну спортсмени й тренери області продовжують гідно представляти Харківщину та Україну на змаганнях різного рівня.

Згідно рейтингу Міністерства молоді та спорту України з олімпійських та неолімпійських видів спорту за 2023 рік Харківська область посіла друге місце, поступившись лише Києву, повідомляє «Слобідський край».

Спортсмени області протягом минулого року на міжнародних змаганнях, чемпіонатах, Кубках світу та Європи вибороли 435 медалей, з яких 153 – в олімпійських видах спорту, 233– в неолімпійських видах та 49 – серед спортсменів з інвалідністю. Харків'яни успішно виступили на одному з головних стартів минулого року - третіх Європейських іграх, де здобули 4 срібні медалі. 

«Призерами стали Єгор Скуріхін (таїландський бокс Муей Тай), Анна Пономаренко (брейкінг), Владислава та Марина Алексіїви (артистичне плавання, дуети), а також Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Марта Федіна, Вероніка Гришко, Дар'я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко (артистичне плавання, акробатична група)», – нагадали у пресслужбі ХОВА.

Ми писали, як харківський легкоатлет здобув «золото» чемпіонату України. Також ми повідомляли, що харківські боксери здобули чотири медалі міжнародного турніру 

Автор: Дмитро Саломанка