Харківський «Металіст 1925» змінив головного тренера

24.10.2022 12:41 Спорт
Фото: metalist1925.com Фото: metalist1925.com
Перед грою проти львівського «Руху» в рамках дев’ятого туру УПЛ харківський «Металіст 1925» залишився без головного тренера.

22 жовтня на офіційному сайті «Металіста 1925» повідомили про призупинку співпраці тренерського штабу Валерія Кривенцова та харківського клубу. Разом з Кривенцовим команду залишили його асистенти Євген Котов та Олександр Коваль. Нагадаємо, що саме Валерій Кривенцов вивів харків’ян до УПЛ. Загалом під його керівництвом команда провела 53 матчі, в яких здобула 21 перемогу та зазнала стільки ж поразок. Ще 11 поєдинків були зіграні внічию.

У день гри проти «Руху», 23 жовтня, стало відомо, що обов'язки головного тренера харків’ян виконуватиме легенда «Металіста» – Едмар. Разом з ним тренуватиме команду Олег Голодюк, який грав за «Металіст 1925». Саме вони готували команду до матчу проти «Руху».

У грі проти львів’ян харків’яни створили більше небезпечних моментів, аніж суперник, утім  здобути бажану перемогу вони не змогли. Більш того, наші земляки були близькими до того, аби взагалі залишитися без очок у цьому поєдинку. Рахунок у матчі у першій половині гри відкрив «Рух». Після подачі кутового ударом головою відзначився колишній гравець харківського «Металіста» Олексій Довгий. Відновити паритет у матчі харків’яни змогли тільки на передостанній хвилині основного часу поєдинку, забив капітан «Металіста 1925» Артем Габелок – 1:1.

Після дев’яти турів «Металіст 1925» розташовується на 9-му місці, в його активі 10 очок. 23 жовтня свій матч в УПЛ проводив інший клуб з Харкова «Металіст». Підопічні Олега Ратія мінімально поступилися одному з лідерів чемпіонату СК «Дніпро-1» 0:1, який після цієї звитяги вийшов на «чисте» перше місце. «Металіст» наразі набрав 13 очок і йде шостим.

Автор: Володимир Олександров