Харківські параолімпійці: краще Харківської області своїх спортсменів ніхто не зустрів

12.11.2012 10:26 Спорт
http://www.oblrada.kharkov.ua http://www.oblrada.kharkov.ua
Харківські спортсмени — учасники XIV літніх Параолімпійських ігор в Лондоні та їх тренери отримали почесні нагороди і подарунки від обласної і міської влади та залишили їм "".

В урочистій церемонії нагородження у Будинку рад взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, і заступник Харківського міського голови Олександр Попов.

- Ваші спортивні подвиги - приклад віри у свої сили. За перемогою в Лондоні стоїть величезна праця і безліч перемог на різних змаганнях, - сказав у привітанні Сергій Чернов. - Від усього депутатського корпусу висловлюю вам, шановні спортсмени, подяку за особистий внесок кожного з вас, за те, що наша команда стала першою. Упевнений, що Гімн України завжди буде звучати на спортивних першостях світового рівня!

Учасники Параолімпіади та їх тренери отримали державні нагороди, почесні грамоти Харківської облдержадміністрації, обласної та міської рад, подяки міського голови та міськради, почесні знаки Харківської обласної ради «Слобожанська слава», цінні подарунки – годинники з логотипом «Голова Харківської обласної ради», а також сертифікати на матеріальну винагороду. Крім того, тренеру штатної збірної команди України з плавання Оксані Воронцовій було присвоєно почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України».

- Коли після Параолімпійських ігор ми зустрічали вас на площі Конституції, почуття гордості переповнювало всіх, хто там знаходився, - зізнався Євген Савін. - Ці дзвінкі медалі – золото, срібло і бронза – які ви привезли до Харкова, не могли не викликати величезної поваги і радості за наш регіон.

Спортсмени та їх тренери висловили подяку обласній та міській владі за увагу до їх спортивних досягнень, а також подякували керівникам Харківських плавальних басейнів і спортивних баз за допомогу у підготовці до паралімпіади.

- Ми вдячні за те, що ви сьогодні так тепло нас зустріли і по достоїнству оцінили наші медалі, які ми привезли для Харківської області, - сказала тренер Оксана Воронцова. - Спілкуючись із колегами після приїзду додому, ми розповідали один одному, кого як зустріли на батьківщині. Коли я розповідала, як нас зустріли з Києва з автобусу на майдані Конституції, з хлібом, сіллю, танцями і піснями, всі дивувались. Із цього слідує висновок, що краще Харківської області своїх спортсменів в Україні ніхто не зустрів. Велика вам подяка.

А трикратний чемпіон і бронзовий призер, двократний рекордсмен із плавання Максим Веракса від імені усіх харківських паралімпійців зробив місту і області пам'ятний подарунок.

- Ми раді, що посіли перші місця і привезли медалі саме в рідний Харків. Ми даруємо області і місту "частинку Лондона", того басейну, де ми виступали і завойовували медалі.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта