Харківському спортсмену вручили ключі від двокімнатної квартири

11.10.2016 09:25 Спорт
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Вручення відбулося в рамках свята, організованого ХОДА для учасників ХХХІ Літніх Олімпійських ігор.

«Сьогодні передаємо тобі, Богдан, ключі від двокімнатної квартири в Харкові. Ми знаємо, яких зусиль коштувала твоя «бронза». Ви разом зі своїм тренером - великі молодці. Дякую вам за цей результат, - сказала керівник області Юлія Світлична. - Спорт, безумовно, загартовує і розвиває особистість. Наші спортсмени - це надія України, саме завдяки вам український прапор піднімається далеко за межами нашої країни. Саме ви змушуєте вставати весь зал, коли звучить гімн нашої держави».

Харківський легкоатлет, який завоював на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро бронзову медаль у стрибках в висоту, зазначив, що нагороді дуже радий, хоча розраховував на медаль іншого номіналу. Бажаного результату Богдану Бондаренко не вдалося досягти через проблеми зі здоров'ям. Під час предзмагальних тренувань спортсмен захворів, і в фіналі виступав не в оптимальній формі.

«Ця медаль далася дуже важко, але, звичайно, я їй дуже радий, - сказав Богдан Бондаренко. - Усе свідоме життя я займаюся спортом і завойовую медалі для мого міста. Хотів би подякувати Харківській облдержадміністрації за підтримку, яка була безцінна при підготовці до Олімпійських ігор, спасибі, що ви нас не забуваєте», - підкреслив Богдан Бондаренко.

Юлія Світлична також повідомила, що ініціюватиме присвоєння Богдану Бондаренко звання «Почесний громадянин Харківської області».

Нагадаємо, 16 серпня легкоатлет Богдан Бондаренко виборов бронзову медаль Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.

У секторі стрибків у висоту харків'янин взяв 2м 33см. Він з перших спроб підкорив висоту 2.25 м і 2.33 м і на наступні спроби переніс планку на висоту 2.38 м. Але, не здолавши її в перших двох спробах, перейшов на 2.40 м. На жаль, ця висота також виявилася недосяжною. Проте, впевнено взятих 2.33 м вистачило аби посісти третє місце.

Перевершити Богдана змогли лише Мутаз Есса Баршим з Катару, який з результатом 2.36 м посів друге місце, і канадець Дерек Друен, який з результатом 2.38 м став олімпійським чемпіоном.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта