Харків’янин виборов «Честь воїна» (ФОТО)

13.11.2012 15:49 Спорт
фото Валерія Несенова фото Валерія Несенова
9 листопада в харківському Палаці спорту «Локомотив» відбувся турнір зі змішаних бойових мистецтв за правилами ММА «Честь воїна», на якому пройшов титульний бій за звання інтерконтинентального чемпіона за версією IOMAF.

Переможцем з нього вийшов харків’янин Володимир Катихін.

Традиційний турнір з боїв без правил «Честь воїна» на цей раз зібрав кращих бійців з України, Росії, Білорусі, Литви, Узбекистану, Азербайджану, Чехії та Польщі.

Спортсмени боролися за головний трофей змагань – Кубок, що вручається одним з організаторів турніру Ігорем Вовчанчиним.

Легендарний спортсмен, уродженець села Довжик Золочівського району, Ігор Вовчанчин перший прославив Україну й Харківщину на весь світ, виступаючи на турнірах з боїв без правил. Після завершення спортивної кар’єри Ігор спільно з президентом Української асоціації бойових мистецтв «Орієнтал» Ігорем Бєдновим у 2005 році організували в Харкові турнір «Честь воїна». Усі бої проходять за правилами ММА – одного з найпопулярніших видів спорту в світі, який дозволяє зійтися у двобої представникам різних видів бойових мистецтв.


Цього разу «родзинкою» турніру став бій за титул інтерконтинентального чемпіона за версією IOMAF у ваговій категорії до 84 кілограмів. Перемогу та титул здобув чемпіон світу з орієнтал-спорту та муай-тай, неодноразовий переможець турнірів «Честь воїна» харків’янин Володимир Катіхін. Протистояв йому непростий суперник з Азербайджану Ельбрус Аскеров, але наш земляк показав себе справжнім чемпіоном і вже через декілька секунд повністю володів ситуацією. Володимир завдав азербайджанцеві кілька потужних ударів, а потім завершив бій задушливим прийомом.

Після завершення зустрічі Володимир зазначив, що цей бій мав для нього величезне значення, адже це його перший титульний поєдинок, а свою перемогу він присвятив дружині.

Кубки турніру «Честь воїна», які розігрувались у двох вагових категоріях, дісталися гостям із зарубіжжя. У категорії до 93 кілограмів переможцем став спортсмен з Росії Султан Алієв, який нокаутував у фіналі свого співвітчизника Володимира Федіна, а у фінальному бої вагової категорії понад 93 кілограми поляк Даніель Омельянчик больовим прийомом здолав суперника з Узбекистану Фаруха Мамадієва.

Коли фінальні бої завершилися, Ігор Вовчанчин вручив переможцям кубки й зазначив, що наступного разу турнір подарує глядачам ще більше сюрпризів, одним із яких буде бій за чемпіонський пояс.

Валерій Несено, матеріал з газети "Слобідський край" №136 від 13.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта