Новий Металіст з'явиться сьогодні

15.07.2016 06:00 Спорт
Фото: newzz.in.ua Фото: newzz.in.ua
15 липня СК "Металіст" офіційно заявиться у Вищу лігу чемпионата Харківської області з футболу.

Так СК "Металіст" буде виступати замість “УФК”, який за перше коло очок не набрав. Регламент турніру через цю заміну команд не зміниться. 

Як повідомив прес-секретар Харківської обласної федерації футболу (ХОФФ) Юрій Попов, команда офіційно заявиться 15 липня, а її кістяком будуть випускники академії "Металіста" цього року.

– Офіційно СК "Металіст" буде заявлятися завтра. Знаю, що домашні поєдинки команда буде проводити на "Динамо", а левова частка заявлених гравців це випускники академії цього року – хлопці 1999 року народження. У них договори з "Металістом" закінчилися 30 червня, – розповів Юрій Попов. Але про остаточну заявку команди можна буде говорити трохи пізніше.  Бо на сьогодні всі гравці молодіжних команд ФК “Металіст” (U-19, U-21) пов'язані контрактами з клубом, через що ми їх заявляти не можемо. Але 15 липня відбудеться виконком ФФУ, на якому затвердять всі професійні ліги, після чого ФК "Металіст" втратить статус професійного клубу, і, звісно, всі гравці, які були на контрактах, автоматично втрачають статус професіоналів. І ось тоді вже їх можуть заявити на область. Це може відбутися 15 липня. А головним тренером команди, наскільки мені відомо, буде Юрій Миколайович Рудинський.

Мирон Маркевич змінив фах

Хто стоїть за створенням клубу прес-службі ХОФФ не відомо.

Першу гру СК "Металіст" проведе в найближчу суботу проти "Квадро". Гра відбудеться в Харкові, на стадіоні "Динамо".

 

 

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта