«Шахтар» не виконає завдання в Неаполі. Прогноз СК

21.11.2017 14:38 Спорт
Фото: sport.znaj.ua Фото: sport.znaj.ua
«СК» підготував прогноз на матч Ліги чемпіонів «Наполі» — «Шахтар». Поєдинок відбудеться сьогодні, 21 листопада.

«Наполі» — «Шахтар», початок — о 21.45 за київським часом.

У передостанньому, п'ятому, турі групового етапу Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» зіграє на виїзді з «Наполі». «Гірники» вже сьогодні можуть виконати поставлене завдання і вийти в плей-оф. Для цього їм треба зіграти внічию, але цього результату їм досягти буде вкрай складно, а на нашу думку — навіть нереально

Для обох команд очна зустріч має велике значення з турнірної точки зору, але все ж для неаполітанців поєдинок важливіший. Адже перемога над українцями — це їх останній шанс зачепитися за весняну путівку в плей-оф ЛЧ, у той час як у «гірників» буде ще одна спроба для виходу в плей-оф.

До такого відповідального матчу «Наполі» підходить в доброму гуморі. На минулих вихідних неаполітанці здобули важливу перемогу над «Міланом». До того ж для «Наполі» прийшли хороші новини з Генуї, де місцева «Сампдорія» здолала чинного чемпіона «Ювентус». Тепер відрив «партенопеїнців» від «старої сеньйори» становить чотири очки, а від «Інтера», який вийшов на друге місце, — три. Втім, не зважаючи на те, що італійці підходять до поєдинку з українцями в доброму гуморі, проблеми у них все одно присутні.

У цьому матчі команді не допоможуть два провідні захисники Фаузі Гулям і Каліду Кулібалі. Перший порвав передні хрестоподібні зв'язки коліна в домашньому матчі проти «Манчестер Сіті» і тепер як мінімум чотири місяці залишився поза грою. А Каліду не зіграє через дискваліфікацію. Також не допоможе партнерам і Аркадіуш Мілік, але в Неаполі вже звикли обходитися без нього.

«Шахтар» минулої п'ятниці, 17 листопада, сенсаційно програв у Харкові — вперше в історії «гірники» поступилися «Олександрії» (донеччани до цього вже програвали кіровоградцям, але це було ще в минулому столітті, коли команда називалася «Поліграфтехніка». А ось команді з нинішньою назвою, «Олександрія», донеччани поступилися вперше).

Фото: shakhtar.com

Звичайно, програш «Шахтаря» в тому поєдинку було передбачити складно, але можна було припустити, що легкої прогулянки їм чекати не варто. Доробок очок у першості давав їм право на помилку, плюс думками гравці «Шахтаря» були вже в Неаполі. Це можна було чітко побачити по їхній грі.

Кадрові втрати «Шахтаря» — Даріо Срна, Сергій Кривцов і Максим Малишев. Перший пропускає матч через допінг-скандал, а двоє інших — через травми, отримані вже давненько. Звичайно, в такому поєдинку особливо болісно виглядає відсутність Срни, адже, при всій повазі до Бутка, він навряд чи зможе чинити гідний опір Лоренцо Інсіньє. Швидше за все, мініатюрний італієць неабияк «накрутить хребці» Романові, а правий фланг «гірників» стане найбільш вразливим місцем команди.

Думаємо, що сьогодні у «Шахтаря» буде мало шансів. Навряд чи оборона українців впорається з такими вибуховими нападниками, як Лоренцо Інсіньє, Дріс Мертенс і Хосе Кальєхон. Так, в першому матчі в Харкові «гірникам» вдалося це зробити, але зараз зовсім інший випадок — рідні трибуни щосили гнатимуть вперед улюбленців. Та й значення цього поєдинку зовсім інше. Швидше за все свої два-три голи неаполітанці організують.

Що стосується «Шахтаря», то якщо команда з перших хвилин матчу вийде грати на нічию, то нічого, окрім поразки, і, швидше за все, розгромної, їм не світить. Це чудово розуміє і головний тренер «гірників» Паулу Фонсека. Тому українці спробують не сильно притискатися до своїх воріт і по можливості часто вибігати в разючі контратаки. Але проти такого «Наполі», який загнаний в кут, ця тактика не принесе їм навіть нічию. «Шахтар» може оформити вихід в плей-оф, навіть якщо програє 2:3, 3:4 тощо. Але важко повірити, що навіть з наявними проблемами в обороні «Наполі», «гірники» заб'ють два і більше м'ячів.

Фото: eurosport.ru

Ми все-таки, при всій повазі до «Шахтаря», припускаємо, що в цьому поєдинку команда Фонсеки залишиться ні з чим. Тому віддаємо перевагу «чистій» перемозі неаполітанців. За що в середньому вітчизняні «буки» дають 1,44. Можна взяти італійців і з різними форами, «-1», «-1,5» або навіть «-2», що теж, думаємо, зіграє.

Ставка «СК»:

Перемога «Наполі» за 1,44.

Розмір ставки — 7550 умовних фішок.

У банку «СК» залишилося 10000 фішок при стартових 20000.

Сашко Комаренко

 

Автор: Олександр Гаркавець