Скандал у жіночому хокеї: харківські «Пантери» відмовляються від нагород

03.06.2020 09:43 Спорт
Фото: ЖХК Пантери Фото: ЖХК Пантери
Федерація хокею України визначила переможця чемпіонату за дев’ять матчів до його завершення.

До початку карантину команди-учасниці жіночого чемпіонату України з хокею встигли дійти до його екватору – відіграли 3 тури (9 матчів). Однак цей сезон команди так і не дограють, Федерація хокею України вирішила поставили в ньому крапку і за 9 матчів до його завершення визначила переможця та призерів турніру. 2 червня на засіданні виконкому ФХУ було прийнято рішення про завершення чемпіонату з хокею з шайбою серед жінок сезону 2019-2020 років із визначенням переможця та призерів за підсумками проведених трьох турів (9 матчів).

Як повідомляють у жіночому комітеті ФХУ, на засіданні виконкому було представлено декілька варіацій щодо подальшого проведення змагань. Також до розгляду членів виконавчого комітету ФХУ були надані письмові думки жіночого комітету ФХУ та команд-учасниць. Жіночий комітет, ЖХК «Пантери» та ХК «Україночки» висловилися за дострокове завершення чемпіонату без визначення переможців та призерів. ХК «Королеви Дніпра» підтримали ідею визначення переможців за підсумками проведених матчів. Останню ідею підтримав і виконком ФХУ. За підсумками 3 турів переможцями чемпіонату було визнано «Королев Дніпра», срібло – у харківських «Пантер», бронза – в «Україночки».

Таке рішення федерації викликало дискусію.

– Наша команда офіційно відмовляється від нагород, вважає, що чемпіонат України серед жінок сезону 2019/2020 не було закінчено. Результат трьох турів не можна визначити як остаточний. Також, ураховуючи, що два голоси клубів з трьох було за завершення змагань без визначення переможця. Отже, дане рішення вважаємо неправомірним та, грубо порушуючи регламент, не логічним та абсурдним, – ідеться в офіційній заяві ЖХК «Пантери».

Читайте також: Коли розпочнеться чемпіонат Харківської області з футболу

Автор: Юлія Міронюк