TOП-10 спортивних перемог харків'ян на міжнародній арені у листопаді

04.12.2013 15:16 Спорт
http://www.skyphoto.ru/ http://www.skyphoto.ru/
Начебто підкреслюючи назву місяця, нові перемоги та рекорди листопадом медалей падали до рук харків’ян. Найяскравіші з них пропонуємо вам як рейтингову десятку.

10. Історичний рекорд Дмитра Завадського 

Харківський бадмінтоніст Дмитро Завадський став першим спортсменом в історії українського бадмінтону, який зміг увійти до вісімки кращих на турнірі золотої серії світового Гран-прі. На найпрестижнішому турнірі з бадмінтону, який відбувся в німецькому місті Саарбрюккені, Дмитро впевнено подолав суперників з Росії, Німеччини та Англії, але в чвертьфіналі в напруженій боротьбі поступився спортсмену з Таїланду. Та незважаючи на цю поразку, спортсмен зміг високо підняти планку харківського та взагалі українського бадмінтону.

9. Золотий укол Дмитра Карюченка

На традиційному міжнародному турнірі з фехтування на шпагах пам’яті Леоніда Авербаха, який відбувся в Харкові, Дмитро Карюченко зміг після досить тривалої перерви знову повернути собі звання найсильнішого фехтувальника турніру. Фінальний двобій з лідером збірної України, киянином Іллею Рейзліним, видався дуже напруженим. Основний час закінчився нічиєю, та в додатковий час Дмитру вдалося нанести супернику вирішальний укол і завдяки цьому виграти поєдинок з рахунком 7:6. Крім того, Дмитро у складі збірної Харківської області разом з Максимом Хворостом, Олегом Соколовим та Євгеном Миргородським став срібним призером у чоловічій командній шпазі.

8. Каратисти забирають усе

На Кубку світу з шотокан карате-до за версією С.К.І.Ф., що відбувся в Києві та зібрав майже 400 каратистів із 13 країн світу, харківські спортсмени завоювали 12 золотих, 4 срібні та 10 бронзових медалей. Майже половину «золотого запасу» харків’яни виграли у змаганнях серед дорослих каратистів. У жіночих змаганнях сильніше виявила себе Юлія Баранова, яка зробила переможний дубль в іппон та санбон куміте. У чоловічій ваговій категорії до 75 кілограмів дворазовим переможцем Кубка став Георгій Корягін, а Артем Рибалко здобув «золото» в категорії до 65 кілограмів.

7. Бронза на поясі Антона Чуєва

На чемпіонаті світу з боротьби на поясах, який відбувся в російському місті Салават і зібрав понад 300 спортсменів із 38 країн світу, студент Харківської академії фізичної культури Антон Чуєв став бронзовим призером у класичному стилі вагової категорії до 82 кілограмів. У вільному стилі Антон був п’ятим.

6. Наталія Москвіна подарувала збірній єдину медаль

На чемпіонаті світу зі стрибків на батуті, який відбувся у столиці Болгарії Софії, харків’янка Наталія Москвіна в парі з одеситкою Діаною Ключник з результатом 46,700 балів завоювала «бронзу» в синхронних стрибках на батуті. Ця медаль стала для українців єдиною на чемпіонаті, але дозволила збірній посісти сьоме загальнокомандне місце.

5. У переможний нокаут

В італійському місті Маріна ді Каррара відбувся об’єднаний чемпіонат світу з кікбоксингу за версіями WTKA та WKA, участь у якому взяла рекордна кількість кікбоксерів – близько 6 тисяч зі 103 країн світу. Потужною командою у складі збірної України виступили харків’яни. За підсумками чемпіонату вони завоювали 10 золотих, дві срібні та дві бронзові медалі. Крім того, майже всі золоті нагороди у фіналах було здобуто нокаутами. Чемпіонами світу відразу в декількох категоріях стали Артур Марабян, Антон Халізєв. Здобули «золото» Дмитро Козлікін, Карина Тат’янченко, Кирил Півень, Дмитро Константинов, Руслан Кушніренко та Карен Алексанян.

4. Новий рекорд парашутистів

Збірна світу з парашутного спорту встановила новий рекорд світу в категорії «Великі формації». У рекордному стрибку в небі над американським штатом Флорида брали участь десять українців, у тому числі п’ять харків’ян: Ілля Балашов, Ольга Бондарчук, Петро Рижило, Лев Тремасов і Олег Шапавалов. Цей рекорд став не першим досягненням харківських парашутистів у нинішньому році. У вересні вони оновили чотири рекорди світу та Європи на змаганнях в Іспанії. Та й на цьому зупинятися не збираються, і вже у грудні налаштовані виконати ще більш складну програму.

3. Слобожанські богатирі підкорюють світ

На чемпіонаті світу з гирьового спорту, який відбувся в російській Тюмені, харків’яни спромоглися встановити два рекорди світу. Максим Канунніков став чемпіоном світу у ваговій категорії до 73 кілограмів, установивши при цьому рекорд у двоборстві, а Максим Олійник завоював у ваговій категорії понад 93 кілограми мале «золото» у ривку, також із рекордом світу. За сумою двоборства Максим став другим. Крім того, чемпіоном світу серед аматорів став харків’янин Сергій Кіяшко.

2. Золотий мат Анни Ушеніної

Жіноча збірна України з шахів здобула перемогу на чемпіонаті Європи, який відбувся у столиці Польщі Варшаві. У складі збірної грала і харків’янка Анна Ушеніна, яка здобула п’ять перемог, а три партії завершила внічию. Це перша перемога на чемпіонаті Європи діючого чемпіона світу – жіночої збірної України з шахів.

1. Богдан Бондаренко – у трійці кращих легкоатлетів світу

Чемпіон світу зі стрибків у висоту харків’янин Богдан Бондаренко увійшов до трійки найкращих легкоатлетів світу, яких визначила Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій ІААФ. Здобути звання кращого йому не вдалося. За підсумками голосування переможцем став спринтер з Ямайки Усейн Болт. Та вже потрапляння до трійки стало великою перемогою української, зокрема харківської, легкої атлетики, а яскраві перемоги Богдана знову заслужено підняли спортсмена на вершину нашого рейтингу.

Попереду останній місяць року. У боротьбу за нагороди потроху вступають представники зимових видів спорту, для більшості з яких найближчі два місяця стануть вирішальними в боротьбі за путівки на Олімпійські ігри. Тому варто сподіватися, що перший зимовий місяць буде не менш урожайним.

Валерій Несенов, матеріал з газети "Слобідський край" №143 від 30.11.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта