У Харкові визначили призерів чемпіонату світу з козацького двобою. Фото

12.12.2018 17:40 Спорт
Близько 1000 спортсменів з 12 країн світу впродовж двох днів боролися за перемогу в українському виді єдиноборств.

Медалі були розіграні в усіх вікових категоріях та в усіх розділах козацького двобою.

До складу збірної команди України увійшли близька 70 харківських спортсменів, які вибороли 33 золоті, 25 срібних та 15 бронзових нагород.

Двічі на найвищу сходину п’єдесталу пошани в змаганнях серед чоловіків підіймалися Ярослав Нестерук, який переміг у розділах «забава» і «борня-1» у вазі до 75 кг, а також Данило Балаба, який у тих же розділах завоював золоті медалі у ваговій категорії до 80 кг.

Серед жінок у розділах «забава» та «борня-1» у вазі до 50 кг упевнені перемоги здобула харків’янка Катерина Свекольникова. Серед спортсменів 16-18 років по дві золоті нагороди завоювали: Дмитро Смеречинський (розділи «забава» та «борня-1», вагова категорія — понад 60 кг) та Артур Чорний (розділи «забава» та «борня-1», вагова категорія — понад 75 кг).

У надвидовищному розділі «герць-3», який є українським аналогом ММА, перемогу серед харків’ян одержали Олег Андрєєв (вагова категорія — до 60 кг) та В’ячеслав Тен (вагова категорія — до 70 кг).

Цей чемпіонат підбив підсумки року в козацькому двобої, який був успішним як для української збірної, так і для харківських спортсменів зокрема. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

«Зараз до складу Міжнародної федерації козацького двобою вже входить офіційно близько 20 країн світу, та їх кількість постійно зростає. Ми прагнемо, щоб козацький двобій став таким собі «голубом миру», який буде об’єднувати країни», — зазначив президент Української спортивної федерації «Козацький двобій» Володимир Радіонов.

Читайте також: Харків – Львів – Київ. Уся історія перенесення матчу «Шахтар» – «Ліон»

Наступний рік для козацького двобою буде не менш насиченим. Пройдуть національні старти, а також низка міжнародних змагань, у тому числі Кубок та чемпіонат Європи, а також чемпіонат світу. Перший етап відбору до складу збірної України відбудеться вже у березні в Сумах на Кубку України.