Харківська лижниця виграла п’ять золотих медалей Кубка світу

11.03.2021 17:35 Спорт
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
На паралімпійському Кубку світу з лижних перегонів та біатлону збірна України завоювала 29 медалей, 8 з них вибороли харків’яни.

Вчора, 10 березня, в місті Краньська Гора (Словенія) закінчився паралімпійський Кубок світу з лижних перегонів та біатлону, що тривав тиждень. За медалі боролися спортсмени з 13 країн світу, зокрема і України. Збірна України у загальнокомандному заліку посіла другу позицію. Наші співвітчизники завоювали шість золотих, 10 срібних та 13 бронзових медалей. Найкраще в збірній Україні виступила спортсменка з Харкова Людмила Лященко. Вона серед учасників з ураженням опорно-рухового апарату завоювала п’ять золотих та срібну медалі. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації.

Читайте також: Перемога чемпіона і повернення Золочева: розпочався зимовий чемпіонат Харківщини з футболу

Людмила тріумфувала в біатлонному спринті, в індивідуальних перегонах з біатлону, у біатлоні на середній дистанції, у лижних перегонах вільним стилем на короткій дистанції та у лижному спринті. Також вона виграла срібло в лижних перегонах на середній дистанції вільним стилем.

Ще дві медалі серед біатлоністів з вадами зору завоювала Оксана Шишкова з Харкова. Вона виступала разом зі спортсменом-ведучим Андрієм Марченком. Харків’янка стала другою в індивідуальних перегонах з біатлону та посіла третє місце у бітлоні на середній дистанції.

Читайте також: "Металіст" повернуть у власність міста Харкова