Жіночу хокейну команду збирають у Харкові

07.07.2016 14:15 Спорт
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
Дівчата теж можуть і люблять грати в хокей. У Харкові триває набір у жіночу хокейну команду. Серед гравців є і іноземки.

Вперше за історію незалежної України в Харкові з'явиться жіноча хокейна команда, яка буде відстоювати честь міста в чемпіонаті країни. У серпні гравці «Першої столиці» розпочнуть свої перші тренування. Серед планів харків'янок - виступ у складі збірної на різних міжнародних першостях.

Набір в команду ще триває, всіх бажаючих представниць прекрасної статі запрошують спробувати свої сили в грі на льоду. Серед гравців команди є професійні хокеїстки, які захищали кольори зарубіжних клубів. Наприклад, Кейт Бобін до Харкова перебралася з Канади.

- В Україні вже існує два жіночі хокейні клуби в Києві і Дніпрі, - розповіла «СК» президент ХК «Перша столиця» Сабіна Донцова. - Зараз йде набір команд у Харкові й Кременчуці. Ці чотири міста і битимуться на національному рівні.

ЯКИМ ВИДОМ СПОРТУ ЗАЙМАТИСЯ, МОЖНА ВИЗНАЧИТИ ЗА ГРУПОЮ КРОВІ

До речі, президент харківського жіночого хокейного клубу також виходитеме на лід. Сабіна Донцова разом з іншими гравцями команди буде відстоювати спортивну честь Харкова. До слова, в сім'ї Сабіни давні хокейні традиції - в 30-і роки минулого століття прабабуся дівчини виступала за жіночу хокейну команду «Металіст».

Плани у нового харківського клубу великі, чого не можна сказати про фінансові можливості. Клуб шукає спонсорів і меценатів. Першими відгукнулися хокеїсти чоловіки, подарували спортсменкам-початківцям частину екіпіровки.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта