Зимовий чемпіонат Харківщини з футболу: несподівана перемога ізюмчан

16.03.2020 16:41 Спорт
Фото: facebook.com/fcud.hnuvs Фото: facebook.com/fcud.hnuvs
П’ятий тур зимового чемпіонату Харківщини з футболу став знаковим для ізюмського «Крем’янця», який сенсаційно обіграв минулорічного фіналіста цих змагань, первомайський «Квадро».

Минулими вихідними, 14-15 березня, згідно з календарем матчі зимового чемпіонату Харківської області з футболу проходили тільки в групі А. Лідер цієї групи харківський «Універ-Динамо» здобув свою четверту перемогу поспіль. У рамках п’ятого туру динамівці зустрічалися з харківською «Ареною», якій не залишили жодних шансів – 5:0.

Дебютну перемогу в зимовому чемпіонаті з п’ятої спроби здобув ізюмський «Крем’янець». Ця команда з райцентру, яка до цього не набрала жодного очка і йшла останньою, зустрічалася з другою командою першості, первомайським «Квадро». І в цьому поєдинку «Крем’янець» зміг створити сенсацію і обіграти фіналіста минулорічного зимового чемпіонату 3:1.

Як розповів «СК» головний тренер ізюмчан  Сергій Шурчилов, домогтися такого результату команді дозволили потенційні новачки.

– Звичайно, задоволений і грою, і результатом, – зазначає наставник «Крем’янця». – Здобути три очки нам вдалося завдяки характеру хлопців і новим футболістам, які знаходяться у нас на перегляді. Насамперед це стосується гравців атакуючого плану, які урізноманітнили нашу передню лінію. У матчі проти «Квадро» вперше за нас грав потенційний новачок Володимир Сірко, який оформив дубль. Спочатку він реалізував вихід один на один, а вже в додатковий час до другого тайму заробив пенальті, який сам і реалізував. Думаю, що після такого дебюту будемо його залишати.

Читайте також: Харківський міжнародний марафон перенесено

Другу перемогу поспіль вдалося здобути балаклійському «Цементнику», який у перенесеному матчі 2-го туру мінімально обіграв харківський «Анкар» 2:1.

Незважаючи на перемогу, головний тренер балаклійців Денис Дяченко, залишився незадоволеним грою команди в цьому матчі.

– У перших матчах грала молодь, а зараз прийшли потенційні новачки, на яких я в майбутньому розраховую. І завдяки їм удалося домогтися двох перемог, – підкреслює Денис Дяченко. – Минулий матч з «Крем'янцем», який ми виграли, за змістом гри мені більше сподобався, ніж ця гра з «Анкаром». Хотів, щоб хлопці більше грали в пас, не було злагодженості в діях футболістів. Хоча результат повністю закономірний, повинні були вигравати крупніше, моменти для цього були.

Після п'яти турів «Універ-Динамо», набравши максимальну кількість очок, 12, продовжує очолювати турнірну таблицю. На другому місці знаходиться «Квадро», але до нього на відстань однієї перемоги підібрався «Цементник», який має на гру менше, ніж первомайці. По чотири очка в активі «Арени» та «Лозової-Панютино». Замикають турнірну таблицю «Анкар» і «Крем'янець», які набрали по три залікові бали. 

Читайте також: Матч Ліги Європи в Харкові відкладено

Автор: Володимир Олександров