Зимовий чемпіонат Харківщини з футболу: успішний тур динамівців

03.03.2020 09:19 Спорт
Фото: facebook.com/fcud.hnuvs Фото: facebook.com/fcud.hnuvs
Черговий тур зимового чемпіонату Харківщини з футболу виявився вдалим для двох колективів «Універа-Динамо». Перша команда розгромила ізюмський «Крем’янець» (5:0), а друга переграла міцний солоницівський «Енергетик» (4:2).

Минулими вихідними, 29 лютого – 1 березня, пройшли матчі зимового чемпіону Харківської області з футболу. Чинний переможець цієї першості, харківський «Універ-Динамо», який виступає в групі А, у третьому турі зустрічався з ізюмським «Крем’янцем». Динамівці за всіма статтями переграли свого суперника, створивши низку небезпечних моментів. Рахунок у матчі міг бути двозначним, але підопічні Сергія Сизихіна обмежилися п’ятьма забитими м’ячами – 5:0.

Після двох турів динамівці набрали шість очок і посідають перше місце завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів. Абсолютним показником, як і харків’яни, може похвалитися і срібний призер минулорічної зимової першості, первомайський «Квадро». У звітному турі команда з райцентру грала проти балаклійського «Цементника», якого обіграла 4:2.

Минулими вихідними свій перший матч у цьому чемпіонаті провів харківський «Анкар» – зустрічався з «Ареною» й обіграв її 2:0.

У групі В, як і в А, два колективи набрали максимальну кількість балів. ФК «Зміїв» у другому турі грав проти нововодолазької «Водолаги», яка цього разу зіграла краще, ніж у стартовому поєдинку. Нагадає­мо, у першому турі підопічні Андрія Петька нищівно програли солоницівському «Енергетику» з Дергачівського району – 1:9. Наразі нововодолажці виступили краще, що відобразилися на табло – гідна поразка 1:3.

Читайте також: Андрій Лунін вперше не пропустив у матчі за «Ов'єдо»

Покращити гру після провального старту вдалося не тільки «Водолазі», а й харківській «Кобрі», яка програла з аналогічним рахунком хлопцям з УФК U-17. Утім «кобри» і взагалі могли зачепитися за нічию. Перший тайм вони програли 0:2, а на 54-й хвилині зусиллями Олександра Кирдоди підібралися до суперника на відстань одного забитого м’яча. І згодом «Кобра» отримала чудовий шанс відзначитися вдруге. На 70-й хвилині команда заробила пенальті, втім Богдан Полешко не зумів його реалізувати. І майже відразу з командою, що програвала, зле пожартувало правило: «Не забиваєш ти – забивають тобі». На 71-й хвилині хлопці з УФК подвоїли свою перевагу, у підсумку здобувши другу звитягу на турнірі – 3:1.

Дебютну перемогу в зимовій першості здобув харківський «Універ-Динамо-2», який зустрічався із солоницівським «Енергетиком». Як повідомляє прес-служба динамівців, дублери «біло-синіх» украй активно розпочали звітний поєдинок – команди не зіграли й чотирьох хвилин, як харків’яни вели 2:0. Після такого провального старту «енергетики» зуміли прийти до тями ближче до середини першої половини зустрічі. Атакуючи солоницівців, Шафоростов та Кеве створили кілька небезпечних моментів біля воріт суперника, один з яких завершився результативно.

Після перерви команда-лідер контролювала хід поєдинку і зуміла довести рахунок до розгромного – 4:1. Та в кінцівці матчу «енергетики» відіграли один м’яч, таким чином установивши підсумковий рахунок у зустрічі – 4:2 на користь «Універа-Динамо-2».

Читайте також: «Харківські Соколи» сенсаційно переграли чинного чемпіона України