Орден посмертно отримали юні харків’яни

25.08.2015 11:29 Суспільство
Фото www.unian.net Фото www.unian.net
Президент України нагородив двух юних харків’ян орденами «За мужність» ІІІ ступеня. На жаль, хлопці отримали нагороду посмертно.

До Дня Незалежності України вийшов указ Петра Порошенко про нагородження державними нагородами. Дванадцять харків’ян отримали ордени та медалі. В числі нагороджених Данило Дідік (15 років) та Микола Мельничук (18 років), хлопці нагороджені орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Нагадаємо, Данило Дідік та Микола Мельничук загинули внаслідок теракту біля Палацу спорту 22 лютого цього року. Хлопці йшли в перших рядах колони і отримали серйозні осколкові поранення. Данило вчився у школі для обдарованих дітей у 10 класі, займався дзюдо і вболівав за харківський "Металіст". Микола навчався на першому курсі в академії міського господарства, грав у КВК, був громадським активістом та відданим вболівальником харківського «Металіста».

В результаті вибуху під час маршу загинуло чотири чоловіка. Разом з хлопцями Харків попрощався зволонтером і активістом Ігорем Толмачовим та підполковником міліції Вадимом Рибальченком.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта