1 вересня у школах області пройде без урочистих лінійок

20.08.2020 15:15 COVID-19
Фото: petropavlivka.city Фото: petropavlivka.city
А у Харкові над форматом Перших дзвоників ще думають.

1 вересня у школах Харківщини пройде без традиційного Першого дзвоника та урочистих лінійок. У Департаменті науки і освіти ХОДА підкреслюють, що такі заходи не рекомендувало проводити Міністерство освіти.

– Цю інформацію довели до відома керівництва шкіл, – зазначають у пресслужбі ХОДА.

А ось у Харкові Перші дзвоники в якому форматі, щоправда, будуть, поки не відомо.

– Ми будемо дивитися на епідемічну ситуацію, і в залежності від цього кожна школа вже сьогодні вибудовує схему роботи: хто приходить у школу раніше чи пізніше, яким буде харчування, яким буде перший дзвоник, – зазначила в коментарі телеканалу «Наш» директорка Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко.

А тим часом

У двох харківських школах (у ліцеї № 89 та гімназії № 116) почали тестувати нову систему пропуску в приміщення. Два види пристрою, різні за зовнішніми характеристиками і функціоналом, у тестовому режимі встановлені у двох школах, де навчається велика кількість дітей. Кожен прилад оснащений системою розпізнавання осіб і можливістю безконтактного вимірювання температури тіла – в одному випадку по руці, в іншому – по обличчю.

У базу даних системи будуть внесені фото учнів, учителів та технічного персоналу. Система з відстані до півметра розпізнає обличчя людини, яка входить, і вимірює її температуру. Якщо цієї людини в базі немає, звучить сигнал, що це незнайомець, і охоронець таку людину до школи не пропустить.

А от за нормами, встановленими МОЗ, до шкіл також не допускатимуться також всі, у кого температура буде вищою за 37,2 градуса. Окрім цього, Міністерство охорони здоров’я змінило вимоги для вчителів щодо носіння масок. Замість масок вони використовуватимуть спеціальні щитки.

Читайте також: Як не з’їхати з глузду під час карантину

Автор: Андрій Соха