Як бізнеследі встигати все на роботі та вдома? 

20.07.2021 11:28 Суспільство
Ранкова медитація, стакан води, сніданок, догляд за собою, зустріч, нарада, друга зустріч, тренування, заняття англійською, чоловік, діти, батьки — приблизно так може виглядати звичайний день сучасної дівчини.

Справ стає все більше, але часу все так само — 24 години на добу. Однак одні встигають все, а інші — нічого. У чому секрет перших? Вони делегують все, що тільки можна: вечерю приготує гриль Redmond, деякі завдання виконають інші профільні співробітники, вчитися в пробках можна за допомогою аудіозанять. Здається, є все необхідне, щоб бути в ресурсі 24/7, але цього мало. 

У чому секрет ідеальної повсякденної продуктивності? 

Секрету немає, тому що ідеальної продуктивності теж немає. Сьогодні ви встигаєте все, а завтра — нічого. Це нормально. Наше життя схоже на американські гірки, сутність людини пристосована інтуїтивно впадати в крайності. Однак завдання №1 кожної сучасної жінки — зробити стрибки між «Я супергероїня» і «Відчепіться від мене і дайте поспати» менш помітними. Що для цього потрібно:

- Більше спати. Як тільки список справ розширюється, ми відразу вибираємо пожертвувати головним інструментом життєдіяльності — сном. Але ця стратегія — на 100% вибір тих, хто програв. 

- Більше рухатися. Мозок ми перенавантажуємо, а тіло — навпаки. Тому мінімальна фізична активність повинна бути в пріоритеті. Якщо не хочете витрачати час на дорогу в спортзал, вибирайте заняття онлайн. 

- Більше відпочивати. Робіть це по-справжньому, а не створюйте ілюзію відпочинку, коли у вас вихідний, але ви вже другу годину сидите в телефоні. Зберіться компанією, посмажте стейки на грилі та просто повеселіться.    

Важливо знайти баланс між відпочинком і роботою, тому що перше без другого не існує, і навпаки. Завжди пам'ятайте про фокус — що наразі для вас має найбільше значення, а від чого можна відмовитися. Наприклад, якщо сильно втомитеся, можете прибирати з планів на день менш значущі справи, скасування яких не завдасть шкоди вашим цілям.

Автор: Савелій Мякушко