Як боєць харківської бригади разом з побратимами взяли в полон трьох росіян

28.12.2023 17:24 Суспільство
Фото: 92 ОШБр Фото: 92 ОШБр

Олег – боєць 92 ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка. До 24 лютого 2022 року він працював на «Турбоатомі» та в приватній фірмі з виготовлення теплового обладнання. У військо чоловік потрапив по мобілізації. У навчальному центрі підійшов до представника 92-ої бригади та записався в піхоту.

Історію військовослужбовця медіа «Слобідський край» розповіли у пресслужбі 92-ї ОШБр.

Олег тримає позиції та відбиває атаки ворога вже 9 місяців. Нещодавно він з побратимами взяв у полон трьох росіян. 

– Це було вдень, я по рації почув, що до нас підійшли двоє росіян, ми їх побачили, почалася «стрілкотня», в рації сказали, що вони відходять. Я рухався вперед, стріляв та йшов за ними. Хотів спуститися у вирву, думав, що то приліт від снаряда, але помічаю, що знизу на мене дивляться два ока й автомат у руках. Я почав йому кричати, щоб кидав зброю, бо закидаю гранатами. Він виставив руки вперед, почав вилазити. Виявилося, що їх там троє. Найсмішніше, що потів виявилося, що я всі гранати свої перед цим виклав, тобто у мене не було нічого, а в нього заряджений автомат, - згадує військовий.

Чоловік зізнається, страх є перед кожним боєм.

– Коли ти вже зустрівся з хлопцями та зробив перший крок, то він десь зникає. Ти просто йдеш, виконуєш роботу та повертаєшся, стріляєш або ти або в тебе. Бої у нас проходять так: вони стріляють, кричать «здавайся», ми їм у відповідь те ж саме, а потім починає наша та їхня артилерія, а там вже кому пощастить. У нас дуже багато хоробрих людей, але вони намагаються брати кількістю, бо коли ми нападаємо по 5-6 людей – вони сунуть по 12-20. Вони своїх не жаліють й під’їжджають до «нуля» машиною, - каже боєць.

Найбільше чоловікову хочеться зустрітися зі своєю донькою, з якою поки що виходить спілкуватися лише телефоном.  

Раніше ми писали про бійця Харківської ТрО, який раніше не планував йти у військо.

А також про снайпера з позивним Козак, який брав участь в оборонних операціях на Харківщині та у Бахмуті. Повномасштабне вторгнення він зустрів у складі окремого загону спеціального призначення «Омега» Східного оперативно-територіального управління Національної гвардії України. Його командиром та наставником був Герой України підполковник Орлов, який поліг під час оборони Харкова.

А також про Олександра – бійця 22-го мотопіхотного батальйону, аеророзвідник. Бойовий шлях розпочав ще у 2021 році. Під час Харківського контрнаступу захисник втратив частину кінцівки. А нещодавно повернувся у стрій після лікування та реабілітації.

Автор: Ксенія Карпенко