Як у Харкові готуються до святкування 30-річчя ЗСУ. Фото

06.12.2021 10:18 Суспільство
6 грудня в Харкові на площі Свободи святкуватимуть 30-річчя Збройних Сил України та проведуть телеміст між містами.

6 грудня о 18.00 одночасно у декількох містах України пройдуть урочисті заходи з нагоди святкування 30-річчя ЗСУ. Місто Харків прийматиме гостей на площі Свободи. Про це повідомили у прес-центрі Міністерства оборони України.

Святкування пройдуть за участю керівництва Міністерства оборони, Збройних Сил та Президента України.

Читайте також: У Харківському зоопарку вводять обмеження на вхід

Серед запланованих подій будуть показані новітні зразки озброєння та військової техніки, вручення бойових прапорів та почесних найменувань військовим частинам і нагородження військовослужбовців державними нагородами.

Також є місце і розважальній програмі з виступами військових оркестрів та відомих українських гуртів. У Харкові виступатиме "Друга Ріка".

На головній площі Харкова очікується військовий марш і передача техніки бойовим бригадам – три танки Т-64БВ, 10 бронетранспортерів БТР-4Е та 10 броньованих автомобілів «Козак-2М1».

Головними гостями на святкуванні будуть Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний та Президент Володимир Зеленський.

Крім того, урочисті заходи пройдуть в Одесі – біля Морського вокзалу, Краматорську на площі Миру, селі Озерне Житомирської області, Львові – біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, на перехресті вулиць Героїв Майдану та Стрийської, Києві на Михайлівській площі.

У межах святкування між цими містами буде проведено телеміст «Харків-Київ-Краматорськ-Львів-Одеса-Озерне».

Автор: Микита Гузенко