Який вигляд матиме міст біля зоопарку після ремонту – Фото

30.03.2021 17:42 Суспільство
Фото segodnya.ua Фото segodnya.ua
Реконструкцію мосту через Клочківський узвіз у Харкові розпочнуть у травні, про це 30 березня повідомили на сайті Харківської міської ради.

Пішохідний міст, розташований біля Харківського зоопарку з тильного боку на Клочківському узвозі, було побудовано ще в 1952 році під час відновлення Харкова після Другої світової війни. Він з’єднує територію біля Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна та Харківського зоопарку і територію за Держпромом.

Читайте також На Харківщині ремонтують трасу Харків – Липці – Борисівка

За словами директора Департаменту містобудування та архітектури, головного архітектора Харкова Тетяни Поліванової, старі конструкції мосту замінять на нові, встановлять бічні арочні конструкції, які виконуватимуть тримальну функцію, крім того, міст буде підсвічуватись.


Фото city.kharkov.ua

Оновлення мосту пов’язано з реконструкцією зоопарку, який буде мати стильний і сучасний вигляд, тому і  прилегла територія повинна виглядати по-новому, зазначила архітектор. Під час реконструкції будуть використовувати існуючі фундаменти конструкції, їх підсилять і на них уже розмістять нову конструкцію самого мосту.

Розпочати реконструкцію мосту  планують у травні, а завершать перед відкриттям оновленого Харківського зоопарку.

Автор: Олеся Скачко