Якою буде погода на вихідних у Харківській області

14.05.2021 16:37 Суспільство
15 та 16 травня Харківська область перебуватиме під впливом теплих повітряних мас із Прикавказзя та Прикаспійської низовини. Про це 14 травня повідомили в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

За прогнозами синоптиків, погоду 15 травня визначатиме малоградієнтне поле підвищеного тиску, тож за вікном буде тепло та переважно без опадів. Уночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-західний, 5–10 м/с. Уночі стовпчики термометрів показуватимуть 9-14 градусів тепла, вдень – 22-27 градусів вище нуля.

Читайте також: У неділю в Харкові частково перекриють центр

У неділю, 16 травня, повітря прогріється ще більше. Температура вночі складатиме 10-15 градусів тепла, вдень – до 30 градусів. Проте вдень очікуються й короткочасні дощі, місцями можливі грози.

– Погода, яку зараз ми спостерігаємо, встановилася завдяки теплим повітряним масам, які прийшли до нас із районів Прикавказзя та Прикаспійської низовини. Наразі на фоні малоградієнтного поля високого тиску ця повітряна маса стоїть над нами, – повідомив «Слобідському краю» синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Ігор Кібальчич. – Періодично дощитиме, але це будуть короткострокові опади. Активних циклонів у найближчі п’ять днів ми не очікуємо.

Автор: Андрій Соха