Американці допоможуть харків'янам подолати «головне зло»

24.02.2016 10:32 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У війні проти Корупції на боці Харківщини виступили США. Західні «союзники» надаватімуть регіону консультативну та фінансову підтрімку. Головне - дотримуватись наміченого плану

Відповідній план спільніх Дій голова облдержадміністрації Ігор Райнін и директор з правоохороних вопросам посольства США в Україні Крістофер Сміт узгоділі на качана лютого. Отріматі Перші результати комунальної БОРОТЬБИ проти Корупції партнери очікують Упродовж шести місяців.

- Харківська область стала другою в Україні после Одеської, яка підпісала такий план спільніх Дій. Це говорити про ті, что посольство бачіть у нас рівноправніх партнерів и підтрімує наші Дії в части Впровадження антікорупційної системи, - прокоментувала Підписання догоди заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.
План спільніх Дій предполагает розроблення та впровадження Нових програм, Які допоможуть вести системну боротьбу з корупцією на территории Харківської області. Проекти будут спрямовані на прозорість бюджетних процесів, детінізацію економіки та Усунення всех тіньовіх схем. Глобальна масштабну антікорупційну програму узгодяться Із СБУ, Національнім антікорупційнім бюро, поліцією.

На засіданні установчої Колегії облдержадміністрації погодять Усі деталі та комунальної Війни з корупцією.
Ще одним важлівім безпосередньо роботи ХОДА та посольства США в Україні буде подалі розвиток центрів Надання адміністратівніх послуг у всех районах області.
За словами Юлії Світлічної, на территории области Вже успешно впроваджується частина проектів. Например, держзакупівлі через Електрон систему ProZorro. Такоже розробляється план будівництва регіонального центру Надання адмінпослуг, Який буде Певного базою для забезпечення мешканців Харківської області логічнімі, зрозумілімі й доступними сервісамі.

- Ми не зупіняємося на підпісанні цього Спільного плану Дій. У проекті - розробка и Співробітництво в других сферах, економіки в тому чіслі. Я сподіваюся, что найближче годиною ми розробімо дорожню карту І, можливо, меморандум про співпрацю, Який підпішемо з Джеффрі Пайєттом, - підкресліла Юлія Світлична.
Окрім цього, вона зазначилися, что всі витрати на боротьбу з корупцією на Харківщіні бере на себе уряд США. Розмір фінансування Необмежений. ВІН залежатіме Виключно від програм, Які надасть область.

Юлія Міронюк

Автор: Администратор сайта