Амурські тигренята народилися у Фельдман Екопарк

28.08.2018 11:30 Суспільство
У Соціально-гуманітарному мультикомплексі поповнення: два хлопчики і дві дівчинки у сімействі амурських тигрів.

Тигренята народилися у старожилів Фельдман Екопарк Даліли і Банзая. Малюки разом з мамою перебувають у своєму будиночку, з якого час від часу виходять у вольєр на прогулянку.

– Даліла народжувала вже чотири рази. Вона справжня мати-героїня – принесла в цілому більше десятка тигренят. Її нащадки живуть у різних зоопарках по всій країні. Нове поповнення також братиме участь у програмах зі збереження червонокнижних видів тварин по лінії Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (ЕAZA), а також в програмах Світового відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин. Вже ведуться перемовини, в які зооколекції відправляться наші тигренята, коли підростуть. Створення умов для успішного розмноження амурських тигрів – одне з найяскравіших досягнень нашої зоозахисної діяльності, – розповіли в Фельдман Екопарк.

Відзначимо, що амурський тигр – найбільший, найпівнічніший і найрідкісніший підвид тигрів. Він знаходиться під загрозою зникнення і занесений до Міжнародної Червоної книги. У дикій природі збереглося менше тисячі особин.

Нагадаємо, що в зооколекції Фельдман Екопарк представлено три дорослі особини амурського і дві – бенгальського (білого) тигра. А всього тут більше 2000 тварин 300 видів, багато з яких занесені до Червоної книги. Збереження рідкісних представників фауни, створення резервного генофонду – важливий напрямок роботи Всесвітнього відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR). Його фінансування ведеться, в тому числі, на кошти, отримані завдяки акції «Мистецтво милосердя».

Читайте також: Якою буде погода у вересні в Харківській області