Арештований поліцейський керівник за підозру у "кришуванні" прокату атракціонів

22.08.2016 11:50 Суспільство
Фото:gazeta.ua Фото:gazeta.ua
Один із керівників райвідділу вимагав у підприємця за дозвіл працювати у районі 23 тис. грн.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, за клопотанням прокуратури Червонозаводський районний суд Харкова підтримав позицію прокуратури та обрав для заступника керівника одного з відділів поліції міста запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак, прокуратура вимагала, у разі визначення застави, призначити суму в півмільйона гривень, проте суд зменшив її розмір до 116 тис. грн.

 Нагадаємо,  на початку серпня прокуратура області спільно із СБУ викрили правоохоронця, який отримав 23 тис. грн неправомірної вигоди.
 
У ході розслідування з’ясувалося, що до схеми незаконного отримання вигоди причетний і один із керівників райвідділу.
 
За інформацією начальника управління прокуратури області Павла Вінди, поліцейські, за попередньою змовою, вимагали та отримували неправомірну вигоду від підприємця, який працює у сфері надання послуг, а саме прокату дитячих надувних атракціонів.
 
Сума щомісячної плати за безперешкодну роботу одного атракціону становила 8 тис. грн. Коли підприємець вирішив установити ще один атракціон - плата склала 15 тис. грн.
 
Інспектору поліції та заступнику керівника відділу поліції оголошено підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Крім того, прокуратура ініціює питання щодо відсторонення інспектора від роботи та готує апеляційну скаргу щодо зміни суми застави.

Максим Грек
Автор: Менеджер сайта