Арсенал саперів у Харкові поповнили технікою з Австралії та Зімбабве (ФОТО)

17.05.2016 11:45 Суспільство
Фото: Олександр Гаркавець Фото: Олександр Гаркавець
Церемонія передачі техніки відбулася в навчальному центрі оперативно-рятувальної служби ДСНС у селі Ватутіне в Нововодолазькому районі.

Європейський Союз разом з Данською радою у справах біженців та Данською групою з розмінування передали Державній службі Україні з назвичайних ситуацій (ДСНС) більше 300 сучасних інструментів для розмінування на Донбасі. За словами заступника Голови ДСНС України Олега Авер'янова, вартість нової техніки становить 454 тисячі євро. 

 

Тепер для більш комфортної та продуктивної роботи арсенал вітчизняних піротехніків поповнився металодетекторами з Австралії, Німеччини і США та наборами інструментів для розмінування із Зімбабве. Окрім цього, тепер у розпорядженні саперів будуть новенькі машини “Міцубісі”, засоби індивідуального захисту, шоломи, захисні протиударні окуляри, портативні радіостанції, системи навігації та ін.

Зараз і до кінця поточного місяця 28 фахівців Держслужби України з надзвичайних ситуацій проходять навчання, і 6 червня вже з новою технікою відправляться виконувати свої безпосередні обов'язки на територіях Донецької і Луганської областей.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта