Атлантичне повітря несе на Харківщину потепління та сніг

11.03.2021 16:15 Суспільство
фото 24tv.ua фото 24tv.ua
Найближчими днями у Харківську область прийдуть атлантичні циклони, які принесуть із собою підвищення температури разом з опадами. Про це 11 березня повідомили у Харківському регіональному гідрометцентрі.

Уже з 13 березня на Харківщину надійде вологе атлантичне повітря із Західної Європи. Через це вночі температура підніметься до 2–7 градусів морозу, а  вдень повітря прогріється  до 2–7 градусів тепла. Разом з потеплінням в область прийде сніг та мряка. Упродовж  13 березня слід чекати помірний сніг та хуртовину з поривами вітру до 15–20 м/с, уночі 14 березня також очікуються опади, але вдень їх уже не буде. За прогнозами синоптиків, через опади утвориться тимчасовий сніговий покрив висотою 1–5 см, місцями спостерігатиметься ожеледиця на дорогах і тротуарах.


фото facebook.com/kharkivmeteo

Читайте також Фотозони та анімаційний Сковорода: як на Харківщині святкуватимуть Масляну

Як розповів «Слобідському краю» синоптик Ігор Кібальчич, приблизно до 20 березня не слід чекати істотного потепління, вночі прогнозуються невеликі морози, вдень температура повітря прогріватиметься до 3–5 градусів вище нуля.

Загалом перша половина березня цього року  знаходиться у межах кліматичної норми, а ось у минулому році у такий самий період температура була аномально теплою. 

Автор: Вероніка Добриня