Автокатастрофа на окружній: загинуло подружжя волонтерів з Харкова

12.12.2023 17:50 Суспільство
Фото з Інстаграму Дарини Виноградової Фото з Інстаграму Дарини Виноградової

10 грудня на окружній дорозі зіштовхнулися два цивільних автомобілі: Skoda Fabia та Hyundai Elantra. Загинуло подружжя волонтерів. Ще двоє чоловіків травмовані.

 

Як повідомляє Нацполіція Харківщини, внаслідок ДТП загинуло молоде подружжя волонтерів Харківського хаба мережі порятунку Save Ukraine/Спасемо Україну Артур та Дарина Виноградови. 

 Артур займався волонтерством з початку війни. Доправляв гуманітарну допомогу. На його рахунку сотні евакуйованих людей з найнебезпечніших районів, які постійно перебували під ворожим вогнем. Згодом до волонтерської діяльності долучилася й дружина Артура – Дарина. Вона завжди була поруч із чоловіком, реєструвала евакуйованих.

«Стриманий, мовчазний, рішучий, відповідальний, сміливий… Беззаперечний лідер у Харківській команді», – так про Артура на своїй сторінці у Фейсбуці написав Микола Кулеба, засновник Save Ukraine/Спасемо Україну. Таким його пам’ятатимуть і колеги. 

Артур ніколи не боявся їхати у прифронтові міста і села, щоб рятувати людей. Саме він першим отримав дозвіл на проїзд в деокупований Вовчанськ, коли місто ще було замінованим. Він одним з перших поїхав туди – підвезти людям гуманітарну допомогу та евакуювати найбільш незахищених.

Артур відповідав за евакуацію і на Куп’янському напрямку. Він завжди переймався проблемами людей, які потребували допомоги. Дзвінки на телефон приймав особисто, а після евакуації допомагав людям з речами першої необхідності.

Артур дуже любив дітей. Молоде подружжя навіть хотіло всиновити малюка, який залишився без батьків. На територіях, обстрілюваних окупантами, Артур завжди вмовляв батьків виїжджати з-під обстрілів та вивозити дітей, не наражати їх на небезпеку. 

Артур і Дарина одружились торік у серпні й відтоді не розлучались. Як згадують колеги, у них були ніжні, романтичні стосунки. Вони були одним цілим і намагалися зробити набагато більше ніж могли.

Під фотографією з коханим на своїй сторінці в Інстаграмі Дарина написала: «Час поруч із тобою безцінний…».

Тепер вони разом назавжди. Справжні герої сьогодення, що рятували життя і випромінювали любов та добро. Артуру назавжди лишиться 27, Дарині – 23… 11 грудня Артур планував евакуйовувати людей з Куп’янська.

За інформацією харківського активіста Євгена Зуба, Артур з дружиною загинули, коли  везли в Руську Лозову подарунки для дітей.

Раніше ми писали, що в Ізюмському районі Харківської області сталася страшна ДТП, в результаті якої загинули шестеро людей. Ще п'ятеро – отримали поранення.

Автор: Надія Янінович