Байдарочники-любителі потрапили під обстріл на Харківщині (ФОТО)

18.05.2015 09:20 Суспільство
Фото з інтернету Фото з інтернету
Нещодавно соцмережами поширилася інформація про потрапивших під обстріл байдарочників, які сплавлялися Сіверським Дінцем. Міліція та військова прокуратура цей факт не підтверджують.

В групі «Типовий Чугуїв» від Андрія Мирошниченка з’явилося повідомлення:

«Увага всім!!! Сьогодні потрапили під артобстріл осколковими снарядами на річці Сіверський Донець. Сплавлялися човном з Печенігів до Чугуєва. В районі полігона (село Кицівка) осколком розбило насос, і слава богу, поруч була нога. Також з нами потрапили під обстріл дві групи байдарочників. Зв'язалися з міліцією, у результаті нас вивезли військові. Повідомте всіх, хто може попрямувати в цей район. Навчання будуть продовжуватися щодня і до якого часу невідомо (за словами військових). Перебувати в цьому районі смертельно небезпечно».

Вже «СК» автор посту повідомив, що під обстріл потрапили декілька груп байдарочників. Перша група подзвонила на 102, після чого постріли припинилися. Частину байдарочників евакуювали місцеві мешканці, а частину — військові. За словами Андрія, їх висадили біля Чугуївської автостанції. Також чоловік зазначив, що після інциденту дзвонив на "гарячу лінію" СБУ і  просив їх позначити небезпечні місця на електронних картах (яндекс, гугл та ін.).

У Чугуївському райвідділку міліції факту обстрілу байдарочників не підтвердили. Стосовно цього інциденту ніяких викликів на «102» не надходило. У військовій прокуратурі також по даному факту інформація відсутня. Там кажуть, що якщо б правоохоронці виїжджали на виклик, то склали б акт огляду постраждалого засобу пересування.

Окрім цього, у військовій прокуратурі зазначили, що перед проведенням стрільб через місцеві органи влади населення сповіщається про час проведення стрільб, заборону проходу та проїзду по території полігона, з оформленням запису в журналі оповіщення. Мішеневе поле оглядають, з його території вилучають людей, тварин і транспорт. Для забезпечення безпеки виставляються попереджувальні знаки та оточення.

З метою контролю за безпекою стрільби та діями екіпажів БМ, що стріляють, а також своєчасного попередження про появу людей, тварин і транспортних засобів на мішеневих полях або у небезпечних зонах місцевості, виявлення вибухів і місць падіння снарядів, що не розірвалися, організовується спостереження. Спостерігачі забезпечуються оптичними приладами (біноклями, стереотрубами) та планшетами. Кількість спостерігачів визначається керівником стрільби на ділянці для надійного забезпечення спостереження, але не менше, ніж кількість БМ, з яких виконуються вправи стрільб.

У туристичному клубі «Роматики» кореспонденту «СК» повідомили, що чули про обстріл байдарочників, але свідків пригоди вони не знайшли. Також зазначили, що через Кицівку організовані групи, як правило, не сплавляються, бо всі знають, що там полігон.

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта