У Ківшарівці батьки налякані повідомленнями про викрадення дітей. Фото

16.04.2018 15:15 Суспільство
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Учням молодших класів нібито телефонували незнайомці й говорили, що заберуть після школи замість батьків.

Цього тижня в одній із груп у Фейсбуці, яка об'єднує жителів Куп'янського району, з'явилося дивне повідомлення. У ньому йдеться про те, що начебто дітям телефонують незнайомці на мобільні телефони і говорять про те, що мама або тато попросили забрати їх зі школи. 



Деякі користувачі переполохалися і повідомили, що це сталося, начебто із учнями 11-ї школи смт Ківшарівка. До слова, ЗОШ №11 у селищі дійсно є.



Як уточнила одна з користувачок соцмережі, таке повідомлення надійшло їй у групі батьків-школярів в іншому месенжері — Viber.

— Це надіслала мені одна із матусь нашого класу, — відповіла жінка. — Вона зяву до поліції не писала. Нашим дітям ніхто не телефонував, вони першачки.

У Головному управлінні НПУ у Харківській області повідомили: «До Куп'янського відділу поліції подібні заяви чи звернення від громадян не надходили». У місцевому відділі освіти про такий випадок керівництво школи також інформації не отримувало.

Скоріше за все, подібне повідомлення є неправдивим. Користувачі сприймають його за правду та поширюють мережею. До слова, в Інтернеті можна знайти аналогічне повідомлення, датоване 2014 роком.

Читайте також: Через несплату аліментів харків'янам заборонили виїжджати за кордон


Автор: Тетяна Василець