Без світла за зразком 1990-х. Як у Харкові відключають світло

24.12.2014 13:07 Суспільство
http://times.mk.ua http://times.mk.ua
Заводам, торговим і розважальним центрам "Харківобленерго" запропонувало лише зменшити обсяги споживання у пікові години.

Як розповів  голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик, графіки аварійних відключень, які діяли у Харківській області з початку грудня, передбачали знеструмлення у першу чергу промислових об'єктів.

Натомість, за новим розпорядком, заводам і фабрикам, які працюють вдень, пропонується лише зменшити споживання електроенергії згідно з лімітами або до рівня аварійного споживання. Якщо ж виробництво працює у нічний час, то ніяких обмежень для підприємств вжито не буде.

- Старі графіки передбачали відключення від електроенергії об'єктів за десятьма чергами. Під першу-п'яту чергу підпадала вся промисловість, шосту, сьому і частину восьмої - споживачі Харківської області, дев'яту і десяту - населення Харкова і соціальна сфера, - пояснив Сергій Кирик. - Зрозуміло, що це погано відбивалося на економічній ситуації регіону, адже промисловість не мала змоги працювати. Тому ми запропонували графіки погодинної подачі електроенергії, які працювали ще у 1998-2000-х роках. Вони ділять всіх споживачів області на три черги - А, Б і В. Також є спецчерга - промислові підприємства, які будуть відключатися в крайньому випадку.

Що стосується роботи торговельних центрів, то їх також не планують повністю знеструмлювати. Натомість керівництву цих установ запропоновано зменшити споживання електроенергії у години максимального споживання (8:00-11:00, 17:00-19:00) на 50 %.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта