До бібліотек Харківщини надійдуть сотні книг українською мовою

19.10.2023 12:48 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Попри війну, Харківська область продовжує поповнювати бібліотечні фонди літературою українською мовою.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Як повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, на поповнення бібліотечних фондів українськими книжками з обласного бюджету в межах обласної Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини було виділено 330 тисяч гривень.

«Загалом до бібліотек надійде близько 1000 книг українських видавництв. Працюємо далі над тим, щоб навіть у цей непростий час бібліотеки Харківщини завжди могли запропонувати читачам якісну літературу українською мовою», – розповіла Ковальська.

Зокрема, 509 книг має отримати Харківська обласна бібліотека для дітей. До переліку ввійшли книги сучасних українських письменників, зарубіжні автори та сучасні бестселери українською мовою, історична й народознавча література, видання з національно-патріотичного виховання, література з психології та інші.

Ще 500 примірників надійде до Харківської обласної універсальної бібліотеки. Сюди, зокрема, вперше було придбано книги з військової справи.

Раніше ми писали, у чат-боті «Харків – твій дім» з’явився новий функціонал, який у випадку повітряної тривоги дозволить знайти найкоротший маршрут до найближчого укриття.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Анна Хливнюк