Більшість демобілізованих харків'ян знайшли роботу

16.08.2016 11:07 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
З початку проведення антитерористичної операції в Україні у центри зайнятості Харківщини звернулись 492 демобілізовані бійці, з яких 381 людина була працевлаштована.

Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. За його словами, в основному, воїни АТО реалізувались у бізнесі.

- Так, 131 демобілізований отримав всю належну суму допомоги з безробіття одноразово для відкриття власної справи, - уточнив Володимир Міненко. -  Колишні військовослужбовці, в основному, обрали такі види діяльності, як надання інтернет-послуг та послуг зв’язку. Серед нестандартних ідей - бджільництво, різьба по дереву, вирощування розсади та розведення перепілок.

Також, за даними Харківського обласного центру зайнятості, в оплачуваних громадських роботах взяло участь більше 140 демобілізованих. Професійне навчання пройшли 218 осіб.

Крім того, Володимир Міненко зауважив, що найближчим часом учасники АТО отримають додаткові гарантії зайнятості завдяки новому закону, який набере чинності 30 серпня поточного року.

Мільйони гривень виділили молодим вченим із Харкова

- Роботодавці, які працевлаштовуватимуть на нові робочі місця безробітних з числа учасників АТО терміном не менше ніж на 2 роки, матимуть право щомісячно протягом року отримувати компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. В середньому – 40 % від рівня заробітної плати найманого працівника, - повідомив керівник центру зайнятості.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта