Без якісної води можуть лишитися близько трьохсот тисяч харків'ян

22.03.2016 12:58 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
На прокачування води до Краснопавлівського водосховища в 2016 році необхідно 60 мільйонів гривень. Про це 22 березня повідомив начальник Харківського регіонального управління водних ресурсів Віталій Жук.

За його словами, раніше на прокачування води необхідно було 40 мільйонів гривень. Сума коштів змінилася у зв'язку зі зростанням тарифів на електроенергію.

- Це водосховище наливне, і поповнюється водою тільки штучним способом. Воду необхідно закачувати з Дніпра, а це дуже енерговитратний і дорогий захід. Щорічно ми запитуємо з держбюджету ці кошти, і, на жаль, фінансування весь час відкладається. Цього року планували провести водообмін в першому кварталі, але Мінфін переніс терміни на четвертий квартал. Будемо орієнтуватися на вересень-жовтень, проводити наради, відпрацьовувати план заходів. Але чим більше ми відкладаємо цей процес, тим дорожче він нам може обійтися, - розповів Віталій Жук.

У харківських школах відремонтують дахи

Також він підкреслив, що запасу води досить, і його вистачить приблизно на дев'ять місяців, але якість води через зменшення обсягу погіршується. Тому чим швидше водосховище поповнять, тим кращою буде вода, яка надходить на очисні споруди, а потім і в будинки харків'ян.

Довідка:

Краснопавлівське водосховище забезпечує водопровідною водою 23% споживачів, що становить близько 300-350 тисяч жителів Харкова і області. Вода з водосховища надходить у Жовтневий, Холодногорский і в частини Дзержинського району міста, а також в Лозівський, Первомайський, Зміївський та Харківський райони області.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта