Боротьба з нічними гонщиками: у Харкові закриють рух деякими вулицями

13.05.2016 06:15 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Мотоциклістам заборонять влаштовувати гонки по вулицях.

Як повідомив сьогодні, 12 травня директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан, неодноразово надходили скарги від харків'ян на гонки, які мотоциклісти влаштовують вулицями міста, в тому числі в нічний час.

Перше порушення - це перевищення швидкості і стиль їзди, який загрожує життю самих мотоциклістів і інших учасників руху. Друге - використання несертифікованих запчастин, а саме - прямоточних глушників, коли від рівня шуму ревіння моторів страждають оточуючі. У зв'язку з цим в Харкові буде рзроблена схема, спрямована на заборону руху мотоциклів на певних магістралях, - повідомив Сергій Дульфан.

Так, планується, що на магістралях, де зазвичай мотоциклісти влаштовують гонки, будуть встановлені знаки, що забороняють проїзд для мотоциклів.

Йдеться, наприклад, про пр. Науки, вул. Пушкінській, вул. Сумській, вул. Клочківській, пр. Ювілейному, пр. Льва Ландау, пр. Гагаріна, вул. Шевченко, вул. Героїв Праці та ін.

При цьому він підкреслив, що реалізувати цю схему руху без постійного контролю органами поліції буде неможливо, оскільки саме безкарність штовхає мотогонщиків на правопорушення.

Планується, що на сесії Харківської міської ради депутати розглянуть питання надання згоди на розробку нової схеми руху, - повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта